Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα θα «πιάσει» η Mercedes-Benz SLR McLaren του Τζόρνταν;

Ελλάδα 0:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα θα «πιάσει» η Mercedes-Benz SLR McLaren του Τζόρνταν;

ΝΕΑ

Πόσα θα «πιάσει» η Mercedes-Benz SLR McLaren του Τζόρνταν;

ΝΕΑ

Μία πάλαι ποτέ ειδική έκδοση της SLR McLaren βγαίνει στο «σφυρί». Με την ιδιαιτερότητα ότι ανήκε στον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή όλων των εποχών.

Advertisement
Advertisement

Η περιουσία του Μάικλ Τζόρνταν αγγίζει τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Λογικό και επόμενο είναι να έχουν περάσει από τα χέρια του ουκ ολίγα σπάνια και πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ένα από εκείνα είναι αυτή η Mercedes-Benz SLR McLaren του 2007. Μόνο που δεν είναι το στάνταρ μοντέλο, αλλά η ειδική έκδοση 722 που η παραγωγή της περιορίστηκε στις 150 μονάδες.

Με τη δημιουργία της γιορτάστηκε ο αγωνιστικός αριθμός #722 που χρησιμοποίησαν οι Στίρλινγκ Μος και Ντένις Τζένκινσον στο Mille Miglia του 1955. Είναι ισχυρότερη από το στάνταρ μοντέλο, ενώ έχει και μερικές αισθητικές πινελιές που την κάνουν οπτικά να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, ο κινητήρας είναι ο ίδιος εμβληματικός V8 με supercharger και χωρητικότητα 5,4 λίτρα. Αλλά η μέγιστη απόδοση εδώ είναι αυξημένη από τους 625 ίππους και 780 Nm στους 650 ίππους και 820 Nm.

Αισθητικά, η SLR McLaren 722 ξεχωρίζει από το χρώμα Crystal Antimon Grey Metallic, τους τροχούς 19 ιντσών (της Anrky) τα μεγαλύτερα φρένα και από το εμπρός splitter από ανθρακόνημα. Ταυτόχρονα, είναι και ελαφρύτερη, συγκριτικά.

Ως προς το εσωτερικό, χαρακτηρίζεται από μαύρο δέρμα, επένδυση Alcantara, κόκκινες ραφές και λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Advertisement

Τότε, η Mercedes δήλωνε πως η ειδική έκδοση ολοκλήρωνε το sprint των 0-100 χλμ./ ώρα σε μόνο 3,6 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ./ ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα.

Πλέον, το αυτοκίνητο ανήκει στην αντιπροσωπεία από το Μαϊάμι, TBTFW και το πουλάει μέσω δημοπρασίας. Κανείς δε γνωρίζει για πόσο είχε ο Τζόρνταν την SLR McLaren στην κατοχή, αλλά τα χιλιόμετρα που συνολικά έχει διανύσει είναι λίγα, συγκεκριμένα 24.300.

Advertisement

Η TBTFW έχει ορίσει αρχική τιμή σχεδόν 650.000 δολάρια. Ωστόσο, οι περισσότερες SLR McLaren 722 κοστίζουν πάνω από 700.000.

Είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως αυτή που ανήκε και στον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν θα πουληθεί αρκετά παραπάνω.