Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς «τρέχουν» τα μεγάλα έργα υποδομών

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς «τρέχουν» τα μεγάλα έργα υποδομών

ΝΕΑ

Πώς «τρέχουν» τα μεγάλα έργα υποδομών

ΝΕΑ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, έδωσε το χρονοδιάγραμμα των έργων που αλλάζουν τα δεδομένα στη χώρα.

Advertisement
Advertisement

Το χρονοδιάγραμμα στα μεγάλα έργα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έδωσε στη χθεσινή δημοσιογραφική ενημέρωση η πολιτική του ηγεσία. Ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε αναλυτικά για τις εξελίξεις στον χώρο των έργων με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πιο συγκεκριμένα:

-Το καλοκαίρι του 2025 παραδίδεται η επέκταση της Ολυμπίας Οδού, στο τμήμα Πάτρα-Πύργος. Τα έργα είναι σχεδόν στο 50% και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα αγγίξουν το 75%.

Advertisement
Advertisement

-Το Β` εξάμηνο του 2025 θα παραδοθεί η πρώτη επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά. Πρόκειται για γραμμή με 5 σταθμούς (25ης Μαρτίου-Μίκρα).

-Γίνεται προσπάθεια ώστε στα τέλη του 2025 να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το βόρειο τμήμα του Ε65 από την Καλαμπάκα μέχρι το Κηπουρειό Γρεβενών (σε σύνδεση με την Εγνατία Οδό).

Παράλληλα στα έργα που τρέχουν έχουμε νέα δεδομένα, καθώς σε εξέλιξη είναι τα έργα στο Μπράλος-Άμφισσα, στο Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, στα δύο τμήματα του ΒΟΑΚ (Χερσόνησος-Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος) ενώ ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για το βασικό τμήμα Χανιά-Χερσόνησος.

Advertisement

Με επιμέρους θέματα προχωρά το έργο για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας καθώς το χρονοδιάγραμμα χαρακτηρίστηκε εξωπραγματικό. Εργοτάξια έχουν στηθεί σε περίπου 7 σταθμούς ενώ συνεχίζονται και οι πρόδρομες εργασίες. Ο πρώτος μετροπόντικας από το σταθμό Κατεχάκη θα φτάσει στον Ευαγγελισμό στα τέλη του 2025 και ο δεύτερος από το Άλσος Βεϊκου στα μέσα του 2026.