ΝΕΑ

Πώς τρέχουν τα έργα στο Μπράλος-Άμφισσα;

Ελλάδα 21:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς τρέχουν τα έργα στο Μπράλος-Άμφισσα;

ΝΕΑ

Πώς τρέχουν τα έργα στο Μπράλος-Άμφισσα;

ΝΕΑ

Προχωρούν οι εργασίες σε ένα ακόμα τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου Ε65.

Advertisement
Advertisement

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα του άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο, Μπράλος-Άμφισσα.  Πέραν από τις εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες, έχουν αρχίσει και τα πρώτα έργα οδοποιίας.

Σε επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου έγινε αυτοψία στη θέση που θα κατασκευαστεί η πρώτη γέφυρα, μήκους 330 μέτρων, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές για τη θεμελίωσή της.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, την περιοχή του ρέματος «Στενό», που βρίσκεται πλησίον της Γραβιάς. Κατά την αυτοψία που διενήργησε συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα απαιτητικό έργο, λόγω των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών του εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα πριν λίγες ημέρες δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παράτασης της 1ης Τμηματικής Προθεσμίας του έργου, όπως ορίζεται στη σύμβαση και είναι ουσιαστικά  εκπόνηση και υποβολή του συνόλου των Οριστικών Μελετών του έργου.

Ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου Ε65. Αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ και Ιόνιας Οδού, αλλά και σύνδεσης Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους. Με την αναβάθμιση του θα συμβάλλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας, της καλύτερης οδηγικής εμπειρίας και της ευκολότερης πρόσβασης στις περιοχές από όπου θα διέρχεται.