Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως να κάνεις πιο αεροδυναμικό το Honda Civic Type R

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως να κάνεις πιο αεροδυναμικό το Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Πως να κάνεις πιο αεροδυναμικό το Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Η Mugen λάνσαρε μία σειρά από αεροδυναμικές αναβαθμίσεις για το ιαπωνικό hot hatch, ενώ ετοιμάζει ακόμα περισσότερες.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Μάρτιο, το πρώτο Honda Civic Type R προσγειώθηκε στην Ελλάδα. Στην Ιαπωνία όμως, είναι πολύ πιο δημοφιλές κι έτσι η Mugen κατασκεύασε και παρουσίασε νέα μέρη τα οποία το κάνουν πιο αεροδυναμικό. Προς το παρόν, το λανσάρισμά τους αφορά αποκλειστικά τη χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου.

Η πιο προφανής αλλαγή εφόσον κάποιος αγοράσει όλο το πακέτο αναβαθμίσεων της ιαπωνικής εταιρείας, είναι η επανασχεδιασμένη πίσω αεροτομή. Κοστίζει περίπου 1.840 ευρώ (βάσει της παρούσας ισοτιμίας με τα Γιεν) και θα διατεθεί στην Ιαπωνία στα τέλη Σεπτέμβρη.

Μαζί με την πίσω αεροτομή, ο ιδιοκτήτης του πιο hardcore Honda Civic μπορεί να αποκτήσει έναντι περίπου 660 ευρώ το μπροστά splitter σε απόχρωση Berlina Black. Η Mugen προτείνει όποιος αγοράσει το πρώτο, να πάρει μαζί και το δεύτερο για μέγιστη αεροδυναμική απόδοση και ισορροπία.

Advertisement
Advertisement

Από άλλα μέρη που η ιαπωνική εταιρεία έχει λανσάρει για το Civic Type R, διατίθενται προς παραγγελία «φουσκωμένα» μαρσπιέ με κόστος μεταξύ 480 και 590 ευρώ, αναλόγως αν θα είναι βαμμένα. Συνολικά, μαζί με μερικές ακόμα λεπτομέρειες, η αεροδυναμική του Honda Civic Type R αυξάνεται κατά 25%.

Όμως, η Mugen δεν σταματάει εκεί με τις αεροδυναμικές προσθήκες. Η εταιρεία διαθέτει και 19άρες ζάντες οι οποίες είναι ελαφρύτερες από τις εργοστασιακές. Έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την BBS και κοστίζουν σχεδόν 1.000 ευρώ η μία.

Οι παθιασμένοι με το Honda τους μπορούν επίσης να αγοράσουν και σπέσιαλ υλικά για την καμπίνα του Civic. Για παράδειγμα, η Mugen πουλάει κεντρική κονσόλα από ανθρακονήματα, επένδυση Alcantara για τον λεβιέ ταχυτήτων, καθώς και bucket καθίσματα Recaro. Τα τελευταία κοστίζουν σχεδόν 1.800 ευρώ.

Advertisement

Και οι Ιάπωνες δεν σταματούν εδώ. Σύντομα, αναμένεται να λανσάρουν προβολείς LED και μία ειδική, μονή απόληξη της εξάτμισης, καθώς και τιμόνι από ανθρακονήματα.