Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει την οδήγηση (+video)

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει την οδήγηση (+video)

ΝΕΑ

Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει την οδήγηση (+video)

ΝΕΑ

Ο «μεγάλος αδελφός» θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση μέσα στην καμπίνα για να σας βοηθά στις καθημερινές σας ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα γενιά συστημάτων παρακολούθησης καμπίνας με τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τα αυτοκίνητά μας.

Η Cipia με έδρα το Ισραήλ έχει αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία που δεν παρακολουθεί μόνο τον οδηγό αλλά σαρώνει ολόκληρη την καμπίνα, εξατομικεύοντας την εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο για όλους τους επιβάτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν έξι σημεία που το σύστημά της θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς και τους επιβάτες.

  1. Εξατομικευμένες ρυθμίσεις: Η τεχνητή νοημοσύνη θα αναγνωρίζει τους οδηγούς και θα ρυθμίζει αυτόματα τα καθίσματα, τους καθρέφτες, τον κλιματισμό και τα συστήματα ψυχαγωγίας με βάση εξατομικευμένες προεπιλογές.
  2. Υπενθύμιση γυαλιών: Εάν συνήθως φοράτε γυαλιά αλλά τα ξεχνάτε, το σύστημα θα το εντοπίσει και θα σας το υπενθυμίσει, ενισχύοντας την ασφάλεια.
  3. Ρυθμίσεις καθρεφτών: Με βάση τη θέση του κεφαλιού, το σύστημα μπορεί να επιλέξει αυτόματα τον σωστό καθρέφτη για ρύθμιση, εξαλείφοντας την απογοήτευση που προκαλεί η μετακίνηση του λάθος καθρέφτη.
  4. Παρακολούθηση επικίνδυνων συμπεριφορών: Η τεχνητή νοημοσύνη του Cipia μπορεί να ανιχνεύσει αν φοράτε σωστά τη ζώνη ασφαλείας, αν καπνίζετε ή αν χρησιμοποιείτε smartphone κατά την οδήγηση, προειδοποιώντας σας για να προσαρμοστείτε στους κανόνες.
  5. Παρακολούθηση όλων των επιβατών: Το σύστημα παρακολουθεί όχι μόνο τον οδηγό αλλά και όλους τους επιβάτες, διασφαλίζοντας ότι όλοι είναι δεμένοι με τη ζώνη και ασφαλείς. Μπορεί επίσης να εξατομικεύσει τις προτιμήσεις των μέσων ενημέρωσης και της πλοήγησης ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στο αυτοκίνητο.
  6. Προπαραγγελία γευμάτων: Στο μέλλον, το σύστημα αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους οδηγούς να προπαραγγείλουν γεύματα από εστιατόρια καθώς πλησιάζουν, με την πληρωμή να πιστοποιείται με αναγνώριση προσώπου.
Advertisement
Advertisement

Αυτές οι λειτουργίες που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα οχήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα προσφέρουν μια ασφαλέστερη, πιο εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας.