Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς η BYD στοχεύει να κυριαρχήσει στις διεθνείς αγορές;

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς η BYD στοχεύει να κυριαρχήσει στις διεθνείς αγορές;

ΝΕΑ

Πώς η BYD στοχεύει να κυριαρχήσει στις διεθνείς αγορές;

ΝΕΑ

Τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι και μεγαλεπήβολα, σε ό,τι αφορά στο παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας BYD, αναμένει ότι οι παραδόσεις στις διεθνείς αγορές θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ των συνολικών πωλήσεων στο μέλλον, υποδηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να δημιουργεί παγκόσμιους κόμβους παραγωγής, για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τους πρόσθετους δασμούς της ΕΕ.

«Η υπερπόντια αγορά μας θα αντιπροσωπεύει ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό των παγκόσμιων πωλήσεών μας στο μέλλον», δήλωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος Stella Li, σε μια συνέντευξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Shenzhen.

Αν και η Li δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για τον στόχο παγκόσμιων πωλήσεων, θα απαιτούσε τεράστια αύξηση στην παραγωγή και τις παραδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η BYD βρίσκεται σε καλό δρόμο για να φτάσει τις 500.000 πωλήσεις στις διεθνείς αγορές φέτος, έχοντας φτάσει τις 270.000 τους πρώτους επτά μήνες και αντιπροσωπεύοντας περίπου το 14% του συνολικού της επιτεύγματος. Ο βασικός στόχος της BYD είναι να πουλήσει περίπου 3,6 εκατομμύρια πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα το 2024, κυρίως στην εγχώρια αγορά της.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότια Αμερική, για να εξυπηρετήσει τις τοπικές αγορές και να υπερκεράσει τα εμπόδια, που δημιουργούνται στην εισαγωγή των κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα οποία σε κάποιες των περιπτώσεων, όπως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, μοιάζουν ανυπέρβλητα.