Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα σε 4 μεγάλα έργα;

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα σε 4 μεγάλα έργα;

ΝΕΑ

Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα σε 4 μεγάλα έργα;

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μίλησε για τις εξελίξεις αναφορικά με την Αττική Οδό, την Εγνατία Οδό, τον ΒΟΑΚ, την ανάπλαση του Ελληνικού.

Advertisement
Advertisement

Για το 2025 μετατίθενται οι παραδόσεις στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της Αττικής Οδού και της Εγνατίας Οδού. Στα πλαίσια της πρόσφατης τακτικής Γενικής Συνέλευσης ο επικεφαλής του Ομίλου, Γιώργος Περιστέρης, σημείωσε πως θα χρειαστεί ένα διάστημα.

Αυτό θα συμβεί για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να ενεργοποιηθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού, κάτι που σύμφωνα με το λεγόμενα του κ. Περιστέρη, αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2025. Όπως είπε, δεν φαίνεται ο διαγωνισμός να μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του πλαισίου της λήξης της σημερινής παραχώρησης, δηλαδή τον προσεχή Οκτώβριο.

Ουσιαστικά ο κ. Περιστέρης επιβεβαιώνει τα όσα είχε πει ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, καθώς μιλώντας για το θέμα από το βήμα συνεδρίου είχε αναφέρει ότι θα χρειαστεί ένα ενδιάμεσο στάδιο με τον υφιστάμενο παραχωρησιούχο μόνο ως λειτουργό και με τα διόδια να κατευθύνονται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, για την Εγνατία Οδό, σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να λυθούν. Εκεί έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στις διάφορες διαδικασίες και όπως εκτίμησε η έναρξη της νέας παραχώρησης θα ενεργοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Ο κ.Περιστέρης μίλησε και για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, καθώς δίνοντας στο στίγμα για την πορεία των έργων για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα (IRC), σημείωσε πως έχουν γίνει οι πρόδρομες εργασίες, ξεκινούν πασσαλώσεις και ακολουθεί η θεμελίωση. Η οικοδομική άδεια αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2025 και μετά η ολοκλήρωση θα είναι 3 με 3.5 έτη, δηλαδή για το 2028.

Τέλος για τον ΒΟΑΚ σημείωσε ότι υπάρχουν οι προσφυγές και πως σε σχέση με τον διαγωνισμό ότι παραδίδονται τα χρηματοδοτικά έγγραφα και πως ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται.