Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως από το κυνήγι γερακιού δημιουργήθηκε η πιο ξεχωριστή Mercedes G-Class

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως από το κυνήγι γερακιού δημιουργήθηκε η πιο ξεχωριστή Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Πως από το κυνήγι γερακιού δημιουργήθηκε η πιο ξεχωριστή Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Αν και από μόνη της μία εργοστασιακή G-Class μαγνητίζει το βλέμμα, η συγκεκριμένη είναι ό,τι πιο σπέσιαλ έχει δημιουργηθεί στην ιστορία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το κυνήγι γερακιού αποτελεί μία άγνωστη δραστηριότητα για εμάς, ωστόσο στη Μέση Ανατολή είναι αρκετά δημοφιλές. Θέλοντας, λοιπόν, να τιμήσουν την ιστορία του στις αραβικές χώρες, δύο ευρωπαϊκές εταιρείες συνεργάστηκαν για αυτό το -κυριολεκτικά- μοναδικό αποτέλεσμα.

Η αναφορά μας γίνεται για την Carlex Design που χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να δημιουργήσει αυτή τη μοναδική Mercedes G-Class. Ο πολωνικός οίκος συνεργάστηκε με τη VO Falcon, η οποία διέθεσε ένα κυνηγετικό τουφέκι που πηγαίνει «πακέτο» με την G-Falcon, όπως ονομάστηκε το ξεχωριστό μοντέλο.

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που ξεχωρίζει στο δημιούργημα της Carlex είναι το μεταλλικό μπρονζέ χρώμα του αμαξώματος που κάνει το δυναμικό off-roader της Mercedes να θυμίζει βασιλικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Αλλά το πιο αξιοσημείωτο από όλα, είναι η οροφή που έχει μία ζωγραφισμένη στο χέρι απεικόνιση ενός γερακιού, με το σχέδιο να καλύπτει όλη την επιφάνεια.

Το εσωτερικό της G-Class έχει επίσης πολλές αλλαγές, καθώς το ταμπλό, το τιμόνι, το τούνελ μετάδοσης, τα καθίσματα και οι ταπετσαρίες κοσμούνται από μια βαθιά απόχρωση κόκκινου δέρματος, θυμίζοντας βασιλικούς καναπέδες.

Οι υφασμάτινες «τοιχογραφίες» συμπληρώνουν τα δερμάτινα, ενώ η εικόνα τελειοποιείται χάρη στα μεταλλικά μέρη που βρίσκονται μεταξύ άλλων στο κάτω μέρος της στεφάνης του τιμονιού. Μέχρι και οι κλειδαριές των θυρών μοιάζουν με νύχι γερακιού.

Advertisement

Το τουφέκι που διαθέτει η VO Falcon μαζί με το αυτοκίνητο είναι εξίσου ξεχωριστό, καθώς και εκεί είναι «παρόν» ένα γεράκι, ενώ χαρακτηρίζεται από την ξύλινη κάννη και την ειδική δερμάτινη θήκη στην οποία αποθηκεύεται. Η κατασκευή του δρομολογείται πίσω στο 2010.

Αυτό το μοναδικό πακέτο με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη Mercedes G-Class θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Κυνηγιού και Ιππασίας του Άμπου Ντάμπι, στις 31 Αυγούστου.

Advertisement