Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 911 Turbo: 50 χρόνια γκάζια και θρίλερ συγκινήσεις

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 911 Turbo: 50 χρόνια γκάζια και θρίλερ συγκινήσεις

ΝΕΑ

Porsche 911 Turbo: 50 χρόνια γκάζια και θρίλερ συγκινήσεις

ΝΕΑ

Ο κυρίαρχος της Autobahn γιορτάζει φέτος τα 50 του χρόνια και η Porsche κάνει δώρο στους φίλους της μιας ειδική έκδοση της 911 Τurbo.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche γιορτάζει την 50ή επέτειο της 911 Turbo με ένα μοντέλο ειδικής έκδοσης που ονομάζεται 911 Turbo 50 Years Edition.

Περιορισμένο σε 1.974 μονάδες – αριθμός που σηματοδοτεί τη χρονιά που παρουσιάστηκε η αρχική Turbo το 1974 – αυτό το ειδικό μοντέλο διαθέτει ένα μείγμα ρετρό στυλ και σύγχρονων μηχανικών μερών.

Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στο Monterey Car Week, βασίζεται στην πλατφόρμα 992.1, σε αντίθεση με τις ανανεωμένες εκδόσεις 992.2 των Carrera και GTS.

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα αποτίει φόρο τιμής στην Porsche 911 RSR Turbo concept του 1973 με διακριτικά αυτοκόλλητα και ένα ανθρακί γκρι φινίρισμα σε στοιχεία όπως η πίσω πτέρυγα και οι εισαγωγές του προφυλακτήρα.

Το νέο χρώμα Turbonite κάνει το ντεμπούτο του στην 911, κοσμώντας τις ζάντες, τα σήματα και άλλα βασικά μέρη.

Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει ένθετα από καρό επενδύσεις MacKenzie εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 1970, πινελιές από το χρώμα Turbonite και ένα μοναδικό ρολόι στο ταμπλό.

Advertisement

Για μεγαλύτερη αποκλειστικότητα, το Heritage Design Package «50 Years Turbo» περιλαμβάνει ένα αμάξωμα σε χρώμα Aventurine Green Metallic με ασημί καπό και προαιρετικά αυτοκόλλητα σε στιλ vintage.

Αυτή η έκδοση προσφέρει επίσης ζάντες Sport Classic, δερμάτινο σαλόνι και πρόσθετες ρετρό λεπτομέρειες.

Advertisement

Η 911 Turbo 50 Years Edition τροφοδοτείται από έναν twin turbo κινητήρα boxer 3,7 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 650 και 800 Nm ροπής, και συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Η ειδική αυτή έκδοση περιλαμβάνει επίσης ένα σπορ σύστημα εξάτμισης και σπορ ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM), χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά.

Με τιμή από 241.100 ευρώ στην Γερμανία και με τις ευρωπαϊκές παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2024, η περιορισμένη αυτή έκδοση απευθύνεται σε απαιτητικούς συλλέκτες.

Advertisement

Επιπλέον, η Porsche προσφέρει έναν αντίστοιχο χρονογράφο περιορισμένης έκδοσης, ο οποίος επίσης περιορίζεται σε 1.974 μονάδες.