Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόλεις που το παρκάρισμα κοστίζει χρυσάφι! Σε ποια θέση είναι η Αθήνα;

Ελλάδα 11:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόλεις που το παρκάρισμα κοστίζει χρυσάφι! Σε ποια θέση είναι η Αθήνα;

ΝΕΑ

Πόλεις που το παρκάρισμα κοστίζει χρυσάφι! Σε ποια θέση είναι η Αθήνα;

ΝΕΑ

Η πρώτη θέση βρίσκεται, πραγματικά, εκτός συναγωνισμού. Αλλά και η ελληνική πρωτεύουσα δεν… αστειεύεται.

Advertisement
Advertisement

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις, ανά τον πλανήτη, ήταν -πριν από μερικές δεκαετίες- η έλλειψη χώρων στάθμευσης, λόγω της πυκνότητας του πληθυσμού και των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Με την πάροδο των ετών, δημιουργήθηκαν χώροι στάθμευσης, αλλά το πρόβλημα έχει πάρει μια άλλη, καθόλου αμελητέα διάσταση, Το παράλογο, σε πολλές των περιπτώσεων, κόστος ανά ώρα, για κάποιον που θέλει να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Όχι απλώς υψηλό, επιμένουμε στο παράλογο!

Στη σχετική μελέτη της γερμανικής διαδικτυακής πύλης «billiger-mietwagen.de», αναδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος και προβάλλονται οι πόλεις με το υψηλότερο κόστος στάθμευσης στον κόσμο. Μαντέψτε!

Advertisement
Advertisement

Η Αθήνα, όχι μόνο συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό το ιδιαίτερο και με αρνητικό πρόσημο, top 10, αλλά «φιγουράρει» στην 5η θέση, επιβεβαιώνοντας ότι το παλαιό σλόγκαν «έξω πάμε καλά», επιδέχεται αρκετών ερμηνειών…

Ε, λοιπόν, δεν πάμε καθόλου καλά! Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, έχει πιο ακριβό αντίτιμο για ωριαία στάθμευση, από τη Βιέννη, τη Νίκαια στη γαλλική Ριβιέρα, το Εδιμβούργο, το Μιλάνο και τη Νάπολι.

Και είναι ελαφρώς φθηνότερη από το Λονδίνο και αρκετά πιο προσιτή από τη Βαρκελώνη, το Λος Άντζελες και φυσικά τον αδιαμφισβήτητο… πρωταθλητή στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Advertisement

Το Σαν Φρανσίσκο, σε προάστια του οποίου το κόστος για μία ώρα στάθμευσης, μπορεί να υπερβαίνει τα 42 ευρώ! Ιδού, η λίστα με τις 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο:

1. Σαν Φρανσίσκο (κατά μέσο όρο 8,49 ευρώ την ώρα, σε ορισμένες high class περιοχές η χρέωση ξεπερνά ακόμα και τα 42 ευρώ)

Advertisement

2. Λος Άντζελες (5,54 ευρώ)

3. Βαρκελώνη (5,26 ευρώ)

4. Λονδίνο (3,63 ευρώ)

Advertisement

5. Αθήνα (3,21 ευρώ)

6. Νάπολη (3,08 ευρώ)

7. Μιλάνο (2,83 ευρώ)

8. Εδιμβούργο (2,82 ευρώ)

8. Νίκαια, Γαλλία (2,82 ευρώ)

10. Βιέννη (2,67 ευρώ)

Το Ηράκλειο σώζει τα προσχήματα!

Για να μην καταγράφουμε μόνο τα αρνητικά, η ίδια γερμανική μελέτη, αναφέρει το Ηράκλειο της Κρήτης, ως μία από τις τέσσερις πιο φθηνές πόλεις, με μέση τιμή ωριαίας στάθμευσης, τα 1,38 λεπτά.

Ελαφρώς πιο ακριβό από το Δουβλίνο (1,10), αρκετά πιο πάνω από την Ίμπιζα και το Κάλιαρι, στη Σαρδηνία (0,75). Η φθηνότερη πόλη στον κόσμο, είναι το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, όπου η μέση τιμή ανά ώρα, κυμαίνεται στα 0,48 ευρώ.