Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλέον με BMW, βλέπεις και ταινία ενώ οδηγείς

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλέον με BMW, βλέπεις και ταινία ενώ οδηγείς

ΝΕΑ

Πλέον με BMW, βλέπεις και ταινία ενώ οδηγείς

ΝΕΑ

Η βαυαρική εταιρεία διαθέτει συνδυαστικά στο ευρύ κοινό τα δύο καινοτόμα συστήματά της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η BMW έγινε πρόσφατα η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που λαμβάνει έγκριση για τον συνδυασμό δύο συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Το ένα αφορά σε αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 και το άλλο σε Επιπέδου 3.

Παρότι άλλες εταιρείες διαθέτουν ήδη στους πελάτες τους αυτόνομη οδήγηση, όπως η Tesla και η Mercedes-Benz, η BMW θα είναι η πρώτη που θα προσφέρει συνδυαστικά τα δύο προηγμένα της συστήματα.

Αυτό που αφορά στην Επιπέδου 2 αυτόνομη οδήγηση ονομάζεται BMW Highway Assistant και επιτρέπει στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι για σημαντικό χρονικό διάστημα, αρκεί να έχουν το νου τους.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα λειτουργεί έως τα 130 χλμ./ ώρα σε αυτοκινητόδρομους όπου υπάρχουν μπαριέρες. Τώρα, στη Γερμανία, διατίθεται συνδυαστικά με το BMW Personal Pilot L3 που αφορά αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3.

Αυτό με τη σειρά του, επιτρέπει στον οδηγό και να πάρει τα χέρια από το τιμόνι και να μην έχει το νου του, μέχρι τα 60 χλμ./ ώρα.

Έτσι, ο χρήστης μπορεί να ασχοληθεί με το κινητό του ή ακόμα και να δει βίντεο ή… ταινία μέσω της κεντρικής οθόνης. Φυσιολογικά, απαιτείται ο οδηγός να μπορεί άμεσα να ανακτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Advertisement

Σύμφωνα με άνθρωπο της BMW που μίλησε στο Automotive News, η εταιρεία χρειάστηκε να ενσωματώσει ένα νέο interface, διασφαλίζοντας πως ο χρήστης θα γνωρίζει τις διαφορές ανάμεσα στα δύο συστήματα.

Σημείωση, ότι η BMW πήρε έγκριση να διαθέσει συνδυαστικά τα δύο συστήματα αυτόνομης οδήγησης προς το παρόν μόνο στη γερμανική αγορά και αποκλειστικά για τη Σειρά 7.

Advertisement

Επομένως, όσοι έχουν σκοπό να παραγγείλουν τη νέα Σειρά 7, έχουν τη δυνατότητα έναντι 6.000 ευρώ να πίνουν πιο άνετα τον καφέ τους μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητό τους.

Όσοι από την άλλη την έχουν αποκτήσει ήδη με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3, η BMW θα τους προσφέρει δωρεάν από τον Αύγουστο το BMW Highway Assistant.