Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος κερδίζει σε αυτή τη γερμανική μάχη; (+video)

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος κερδίζει σε αυτή τη γερμανική μάχη; (+video)

ΝΕΑ

Ποιος κερδίζει σε αυτή τη γερμανική μάχη; (+video)

ΝΕΑ

Όταν παρατάξεις μία Mercedes-AMG, μία BMW M και μία Porsche δίπλα-δίπλα, αυτόματα το ενδιαφέρον κορυφώνεται.

Advertisement
Advertisement

Πολλές φορές, ορισμένοι για να συγκρίνουν αυτοκίνητα μεταξύ τους τα παρατάσσουν δίπλα το ένα στο άλλο, για να δουν ποιο είναι ταχύτερο στα 0-100 χλμ./ ώρα και στα 0-400 μέτρα.

Ωστόσο, μία πραγματική δοκιμή δε συμπεριλαμβάνει μόνο την ταχύτητα στην ευθεία, αλλά και τις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και την ισχύ της πέδησης.

Σε μία τέτοια προχώρησε το κανάλι του YouTube, Mercedes-Benz Downtown Calgary, συγκρίνοντας μία Mercedes-AMG CLA 45 του 2023, μία Porsche 718 Cayman GT4 του 2022 και μία BMW M2 του 2024.

Advertisement
Advertisement

Στο drag racing, η CLA κερδίζει στις δύο από τις τρεις προσπάθειες, με την M2 να κυριαρχεί στην ενδιάμεση. Αντίθετα, η 718 Cayman ήρθε τελευταία σε όλες τις προσπάθειες.

Αντίστοιχα, η BMW επικρατεί στο slalom challenge, σημειώνοντας 1:12, ενώ η AMG CLA έρχεται τελευταία σε αυτή τη δοκιμασία στα 1:18. Εντυπωσιακή η Porsche που απείχε μόλις ένα δευτερόλεπτο από την M2.

Βέβαια, οφείλουμε να πούμε ότι μιλάμε για μία δοκιμασία που ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει πολύ την τελική επίδοση.

Advertisement

Η τελευταία δοκιμή αφορούσε στην πέδηση, καθώς ήθελαν να δουν ποιο «κοκκαλώνει» πιο γρήγορα από τα 160 χλμ./ ώρα. Όπως αποδείχθηκε, η M2 χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τα άλλα δύο αυτοκίνητα, αλλά η CLA 45 είναι αυτή που παίρνει και εδώ το «χρυσό».

Η συγκεκριμένη AMG είναι του 2023 μοντέλο και διαθέτει έναν δίλιτρο turbo τετρακύλινδρο που αποδίδει 387 ίππους και 480 Nm ροπής. Η ισχύς αυτή μεταφέρεται στο τετρακίνητο σύστημα 4MATIC+ μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη SPEEDSHIFT DCT.

Advertisement

Έπειετα, έχουμε την Porsche 718, μοντέλο του 2022, που κινείται χάρη έναν 4λιτρο επίπεδο εξακύλινδρο που αποδίδει 420 ίππους και 420 Nm ροπής, ισχύς που μεταφέρεται μόνο στον πίσω άξονα.

Από την άλλη, η καινούρια BMW M2 εξοπλίζεται με έναν 3λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο εν σειρά, με την απόδοση να ανέρχεται στους 460 ίππους και 550 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη έχει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Με τις διαφορές στα νούμερα, τόσο του εργοστασίου, όσο και των δοκιμών να είναι πολύ μικρές, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά με άλλους οδηγούς, πόσο μάλλον με άλλον εξοπλισμό.

Advertisement

Διότι η τετρακίνηση απέναντι στην πίσω κίνηση κάνει μεγάλη διαφορά, όπως και το αυτόματο από το χειροκίνητο κιβώτιο.