Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που ποντάρει η BYD για ανάπτυξη στην Ευρώπη;

Ελλάδα 16:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που ποντάρει η BYD για ανάπτυξη στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Που ποντάρει η BYD για ανάπτυξη στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η BYD Auto ανακοίνωσε το σχέδιό της για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά το οποίο θα εφαρμόσει εντός του 2025.

Advertisement
Advertisement

Η BYD Auto είναι από τις πιο δραστήριες εμπορικά κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, κάτι που είναι λογικό για μια εταιρεία του μεγέθους της.

Αν και έχει δώσει προτεραιότητα στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, για να γίνει γνωστή και να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε αυτή, το επιχειρηματικό πλάνο της είναι διαφορετικό για τη συνέχεια.

Αυτό δήλωσε η Στέλλα Λι, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της εταιρείας, μιλώντας σε συνάδελφο του βρετανικού Autocar. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, η κυρία Λι αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει τρία καινούργια Plug-in Hybrid μοντέλα της εντός του 2025, στην Ευρώπη. Όμως, δεν αποκάλυψε ποια θα είναι αυτά.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Τα Plug-in Hybrid μοντέλα θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της εταιρείας μας στην Ευρώπη. Η BYD είναι διαφορετική. Η Tesla έχει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά εμείς έχουμε PHEV. Αυτά είναι μια προσφορά που αλλάζει το παιχνίδι.

»Πολλοί άνθρωποι θέλουν να δοκιμάσουν (να αγοράσουν) ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό, αλλά αυτή τη στιγμή έχουν το άγχος της αυτονομίας και διστάζουν. Όμως, ένα τέτοιο αυτοκίνητο τους δίνει τη λύση».

Η κυρία Λι αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η BYD Auto θα δημιουργήσει εργοστάσιά της στην Ευρώπη. Είναι γνωστό ότι ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής αυτού που θα υπάρχει στην Ουγγαρία, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2025. Επίσης, θα δημιουργήσει και ένα ακόμα στην Τουρκία.

Advertisement

Η Λι επισήμανε σχετικά: «Η BYD είναι παγκόσμιος ηγέτης και τώρα μετατρεπόμαστε σε μια τοπική εταιρεία. Η απόκτηση εντοπιότητας είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους.

»Στα επόμενα δύο χρόνια, η BYD θα γίνει ευρωπαϊκή εταιρεία. Θα κατασκευάζουμε στο έδαφος της Ευρώπης και θα κάνουμε τη διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο. Η BYD θα γίνει πραγματικά μια ευρωπαϊκή μάρκα», τόνισε.

Advertisement