Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών;

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών;

ΝΕΑ

Το στοιχεία δείχνουν μια σημαντική ανάκαμψη της τάξεως του 21%, στις πωλήσεις EV και PHEV, αλλά όχι παντού…

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι μυστικό ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Rho Motion, υπήρξε μια σημαντική ανάκαμψη και -μαζί με τα PHEVο Ιούλιος «έκλεισε» με αύξηση 21%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 1,4 εκατομμύρια EV και PHEV πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο τον περασμένο μήνα! Από αυτά, περίπου 880.000 πωλήθηκαν στην Κίνα, που ήταν ένα σημαντικό άλμα 31% από έτος σε έτος. Η ζήτηση για PHEV εκτοξεύτηκε στα ύψη σε ολόκληρη την Κίνα τον Ιούλιο, σημειώνοντας εκκωφαντική αύξηση κατά 70% από πέρυσι.

Το παγκόσμιο φαινόμενο, δεν αφορά μόνο την αγορά της Κίνας. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 7,1% τον Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Advertisement
Advertisement

Τα στοιχεία δεν είναι τόσο «ανθηρά» στην Ευρώπη, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7,8% τον Ιούλιο. Η πτώση ήταν ιδιαίτερα σημαντική στη Γερμανία, κατά 12%, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου. Η εξήγηση είναι προφανής, από τη στιγμή που η γερμανική κυβέρνηση, έχει διακόψει το πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων, από τα τέλη του 2023.

Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους από την ανάκαμψη της ζήτησης για EV και PHEV ήταν η BYD. Η κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 13% για τα ηλεκτρικά οχήματά της με μπαταρία και 44% για τα PHEV της.