Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιός αντέγραψε ποιόν μεταξύ Citroen και Κινέζων;

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιός αντέγραψε ποιόν μεταξύ Citroen και Κινέζων;

ΝΕΑ

Ποιός αντέγραψε ποιόν μεταξύ Citroen και Κινέζων;

ΝΕΑ

Το καινούργιο εταιρικό λογότυπο που παρουσίασε πρόσφατα η Citroen, προκάλεσε εντύπωση. Προκάλεσε, όμως και σχόλια και προβληματισμό για την αυθεντικότητα της έμπνευσής του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο λογότυπο της Citroën χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ταυτότητα της εταιρείας και «είναι ένα κομψό σύμβολο προόδου στραμμένο προς το μέλλον, με οχήματα που αμφισβητούν τους παραδοσιακούς κανόνες της βιομηχανίας», σύμφωνα με τον κ. Vincent Cobée, τον Διευθύνων Σύμβουλο αυτής.

Ωστόσο, η μορφή του γνωστού «Λοχία», στην καθ’ ημάς αυτοκινητική αργκό με παραπομπή από τη στρατιωτική θητεία των ανδρών, θυμίζει έντονα τα εταιρικά λογότυπα των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών Seres και Golden Dragon!

Advertisement
Advertisement

Ποιος αντέγραψε ποιον αυτή τη φορά; Δύσκολο να ειπωθεί και δύσκολο να βρεθεί η λύση. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στη Citroën, υπάρχει και μια ειρωνεία στην περίπτωση που Κινέζοι επιδιώξουν να ζητήσουν ικανοποίηση για… πνευματικά δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι to 2019 η γαλλική εταιρεία είχε κινηθεί νομικά εναντίον τής Polestar (η οποία ανήκει στην Geely) επειδή το εταιρικό λογότυπό της παρέπεμπε σε αυτό της Citroën.

Advertisement

Η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου η οποία ανακοινώθηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο ήταν υπέρ της τελευταίας και προβλέπει να μην μπορεί η Polestar να διαθέτει τα μοντέλα της στη Γαλλία για δύο χρόνια. Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε τα λογότυπα τόσο της Seres όσο και της Golden Dragon.

Advertisement

Η ομοιότητά τους με αυτό της Citroën είναι προφανής, ιδίως αναφορικά με αυτό της δεύτερης. Πάντως, η ιστορική αναφορά είναι σαφής για το ποια εταιρεία προηγήθηκε στη δημιουργία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Citroen Ami
Citroen Oli: Η αλλαγή στα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ; (+video)
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 1.2 Puretech

Advertisement