Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το προσιτό cabrio που κυριαρχεί στην Ευρώπη;

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το προσιτό cabrio που κυριαρχεί στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το προσιτό cabrio που κυριαρχεί στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Αν και η κατηγορία δεν περνά και τις καλύτερες ημέρες της, υπάρχουν ακόμα αρκετοί καταναλωτές που επιλέγουν τα cabrio.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων σημειώνει γενικά μεγάλη πτώση στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται και στον περιορισμένο αριθμό μοντέλων που διατίθεται στην αγορά.

Συνήθως τα μοντέλα που έχουν απομείνει ανήκουν σε premium κατηγορίες, πολυτελών εκδόσεων και super sport μοντέλων. Όμως υπάρχουν και φθηνά προσιτά cabrio, τα οποία κερδίζουν το ενδιαφέρον όσων χρειάζονται ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν για το πρώτο εξάμηνο, το Mini Cabrio βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων, με 11.140 μονάδες. Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως κατατάσσεται στις premium προτάσεις, οπότε ο τίτλος του πιο δημοφιλούς και οικονομικά προσιτού cabrio πηγαίνει σε ένα άλλο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το Volkswagen T-Roc Cabriolet έγινε το πιο δημοφιλές προσιτό cabrio με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την Dataforce και το Automotive News Europe.

Ουσιαστικά μια crossover παραλλαγή του Golf, το T-Roc Cabriolet διαθέτει μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή, που το διαφοροποιεί από τα περισσότερα άλλα μοντέλα της κατηγορίας που είναι συνήθως στην κατηγορία πολυτελείας ή των super sport.

Παρά τη μείωση των πωλήσεων κατά 22,7% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023, πούλησε 6.110 μονάδες.

Advertisement

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Mazda Miata, το οποίο πούλησε 3.545 μονάδες, μια μείωση 15% που πιθανότατα επηρεάστηκε από τη μετάβαση από τη μια γενιά στην άλλη.

Το Alpine A110, αν και κουπέ, περιλαμβάνεται στα στοιχεία πωλήσεων κάμπριο και διεκδικεί την τρίτη θέση με 2.563 πωληθείσες μονάδες, αύξηση 47,6%.

Advertisement

Συνολικά, το T-Roc κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις πωλήσεις κάμπριο, πίσω από το Mini, το οποίο πούλησε 11.140 μονάδες.

Μεταξύ των πολυτελών cabrio, η Porsche 911 σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 5,1%, πουλώντας 5.784 μονάδες, ενώ η BMW Σειρά 4 Cabrio πούλησε 4.714 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 21,7%.

Το κανονικό T-Roc ήταν πρώτο στην κατηγορία των μικρών SUV με 105.332 πωλήσεις, σημειώνοντας αύξηση 1,7%.

Advertisement

Η Volkswagen επιβεβαίωσε μια δεύτερη γενιά T-Roc, πιθανότατα το τελευταίο νέο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά μια άλλη έκδοση cabrio φαίνεται απίθανη.