Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι το πιο δημοφιλές μικρό SUV στην Ευρώπη;

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό είναι το πιο δημοφιλές μικρό SUV στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποιό είναι το πιο δημοφιλές μικρό SUV στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ο πρωταθλητής για το πρώτο τετράμηνο του 2024 είναι ένας και υπάρχει εξήγηση.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό Toyota Yaris Cross έχει προσπεράσει το Volkswagen T-Roc στην κατηγορία των μικρών SUV, μέχρι στιγμής και για το πρώτο τετράμηνο του 2024, επιτυγχάνοντας μία ακόμα σημαντική διάκριση.

Είναι η πρώτη φορά που ένα -σε σημαντικό ποσοστό- εξηλεκτρισμένο μοντέλο ηγείται της δημοφιλέστερης κατηγορίας της Ευρώπης.

Η κατηγορία των κόμπακτ SUV, ενίσχυσε τη θέση της τους πρώτους τέσσερις μήνες σημειώνοντας, με βάση τα στοιχεία της Dataforce αύξηση των πωλήσεων κατά 9,4% στις 802.944 μονάδες. Ενδιαφέρον είναι πως ναι μεν οι πωλήσεις του Yaris Cross μειώθηκαν ελαφρώς σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά λιγότερο από αυτές του T-Roc, ξεπερνώντας το μοντέλο της VW για να πάρει το προβάδισμα στις 66.174 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce, η επιτυχία της Toyota έγκειται στην απήχηση της υβριδικής έκδοσης του μοντέλου, η οποία αντιστοιχεί στο 94% των συνολικών πωλήσεων! Συνολικά, τα υβριδικά παραμένουν σταθερά η δεύτερη επιλογή των Ευρωπαίων, μετά την… παραδοσιακή βενζίνη, για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, με 118.580 μονάδες.

Η μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων στην κατηγορία από ένα μεμονωμένο μοντέλο προήλθε από το νέο Jeep Avenger, το οποίο πρόσθεσε 22.799 πωλήσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν μόλις έβγαινε στην παραγωγή.

Το Avenger, το οποίο κατασκευάζεται από τη μητρική εταιρεία Stellantis στο Tychy της Πολωνίας, κυκλοφόρησε ως EV, αλλά ο κύριος μοχλός των πωλήσεων ήταν ο βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων, ο οποίος αντιπροσώπευε τα τρία τέταρτα των πωλήσεών του, σύμφωνα με την Dataforce. Η Ιταλία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο μερίδιο, έχει μόνο για το Avenger, αλλά συνολικά για τη δημοφιλέστερη κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.