Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το Νο1 σε πωλήσεις κάμπριο στην Ελλάδα;

Ελλάδα 20:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το Νο1 σε πωλήσεις κάμπριο στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το Νο1 σε πωλήσεις κάμπριο στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Μεγάλη πτώση παρουσιάζουν οι πωλήσεις μίας κατηγορίας ιδιαίτερα αγαπητής στους Έλληνες οδηγούς…

Advertisement
Advertisement

Οι τάση όσων αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο τείνει προς τα SUV και είναι κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων. Σχεδόν 60% – από την αρχή του έτους – των αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί αφορά σε οχήματα ελευθέρου χρόνου, ενώ τους τελευταίους μήνες το ποσοστό αυτό έχει ξεπεράσει και το 60% με τη ζήτηση να μεγαλώνει διαρκώς.

Από την άλλη υπάρχουν κατηγορίες αυτοκινήτων που αφενός είναι ιδιαίτερα αγαπητές στους Έλληνες, αφετέρου έχουν σχεδόν… εξαφανιστεί. Μία από αυτές αφορά στα ανοιχτά αυτοκίνητα ή cabrio όπως τα γνωρίζουν οι περισσότεροι.

Πριν από αρκετά χρόνια οι πωλήσεις τους ήταν υψηλές, καθώς υπήρχαν αρκετά μοντέλα και ήταν λογικό να βλέπουμε υψηλές ταξινομήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μειωμένη ζήτηση

Πλέον η ζήτηση έχει μειωθεί σημαντικά ενώ δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα και ιδίως προσιτά από μάρκες που μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία να αγοράσει. Τα ποσοστά στο σύνολο της αγοράς έχουν καταρρεύσει και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν μία συνεχής τάση προς τα κάτω.

Το μοντέλο πάντως που κρατά την πρωτιά στην κατηγορία, είναι το MINI Cabrio. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου, το MINI «πούλησε» 67 μονάδες.

Advertisement

Ένα νούμερο πολύ μικρό που δείχνει και την χαμηλή ζήτηση.

Mazda και Porsche

Advertisement

Στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά ακολουθεί ένα μοντέλο με τεράστια ιστορία. Ο λόγος για το Mazda MX-5 το οποίο σε έξι μήνες άγγιξε τα 26 αυτοκίνητα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Porsche με την Boxster την οποία έχουν αγοράσει μόλις 6 Έλληνες οδηγοί…

Advertisement