Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα έχει η νέα BMW M5;

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα έχει η νέα BMW M5;

ΝΕΑ

Ποιό ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα έχει η νέα BMW M5;

ΝΕΑ

Η εφετινή χρονιά είναι έτος ανανέωσης κάποιων από τα μοντέλα της BMW μεταξύ των οποίων και η M5.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση της καινούργιας Σειράς 5 από την BMW σήμαινε πολλά για το πολυτελές μεγάλο μοντέλο αλλά και την αντίστροφη μέτρηση για την αντίστοιχη εμφάνιση και της κορυφαίας έκδοσής της, δηλαδή της M5.

Αυτή δεν πρόκειται να αργήσει σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η γερμανική εταιρεία. Μέχρι να συμβεί αυτό, φρόντισε να μας αποκαλύψει ένα χαρακτηριστικό από το αμάξωμα του νέου μοντέλου.

Έτσι, σε ανάρτησή της σε λογαριασμό της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε μία προσεκτικά σκηνοθετημένη και επιλεγμένη φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται το εμπρός μέρος της νέας BMW M5.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή μπορούμε να δούμε ότι η μάσκα του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή της παρούσας γενιάς και ότι το περίγραμμα των χαρακτηριστικών «νεφρών» στη μάσκα είναι φωτιζόμενο!

Αυτό, εκτός από την αισθητική ιδιοτυπία και την άμεση αναγνώρισή της από μακριά, σημαίνει και αλλαγή στον κινητήρα. Με δεδομένο ότι η πρακτική να φωτίζεται το εμπρός ή το πίσω μέρος του αμαξώματος εφαρμόζεται σε εξηλεκτρισμένα ή αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η καινούργια M5 θα έχει νέο κινητήρα ο οποίος θα διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης Plug-in Hybrid.

Αυτό το επιβεβαίωσε ο Όλιβερ Τσίπσε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Όπως έχει δηλώσει η νέα M5 θα έχει ισχυρότερο κινητήρα, σε σχέση με αυτόν που τοποθετείται τώρα στο μοντέλο, ο οποίος θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, θα είναι οικονομικότερος σε κατανάλωση καυσίμου και θα εκπέμπει μικρότερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

Από την BMW δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστό ποιος θα είναι ο κινητήρας αλλά όλοι θεωρούν ότι θα πρόκειται γι’ αυτόν που υπάρχει ήδη στην XM.

Θυμίζουμε ότι έχει χωρητικότητα 4,4 λίτρων, είναι υπερτροφοδοτούμενος V8 και η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 653 ίππους στην «απλή» έκδοση και 748 ίππους στην XM Red Label. Ο ηλεκτροκινητήρας του Plug-in Hybrid συστήματος αποδίδει 197 ίππους.

Advertisement

Ακόμη, δεν γνωρίζουμε εάν στην καινούργια BMW M5 το εξηλεκτρισμένο μοτέρ θα αποδίδει 748 ίππους ή η ισχύς του θα είναι μεγαλύτερη. Όπως είναι γνωστό το νέο μοντέλο θα διατίθεται τόσο σε τετράθυρη όσο και σε station wagon εκδοχή. Ο Τσίπσε έχει δηλώσει ότι πρώτα θα παρουσιαστεί η sedan και κατόπιν η M5 Touring, όπως θα ονομάζεται η δεύτερη.