Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες είναι οι κορυφαίες μάρκες σε πωλήσεις στον κόσμο το 2024;

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες είναι οι κορυφαίες μάρκες σε πωλήσεις στον κόσμο το 2024;

ΝΕΑ

Ποιες είναι οι κορυφαίες μάρκες σε πωλήσεις στον κόσμο το 2024;

ΝΕΑ

Η Toyota παραμένει στην κορυφή του… κόσμου, ενώ η BYD αποτελεί έκπληξη καθώς έχει την μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις κορυφαίες σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανίες

Advertisement
Advertisement

Μετά το πέρας της πανδημίας, η αγορά του αυτοκινήτου άρχισε και πάλι να παίρνει τα πάνω της. Κάθε χρονιά είναι καλύτερη, κάθε μήνας που περνά επίσης καλύτερη συγκριτικά με αντίστοιχους προηγούμενων ετών και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες βλέπουν τις πωλήσεις να αυξάνονται.

Για τη φετινή χρονιά και μέχρι τον περασμένο Μάιο, η Toyota είναι αυτή που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης καθώς η ιαπωνική φίρμα διέθεσε 4,13 εκατομμύρια οχήματα. Παρ όλα αυτά, η Toyota παρουσίασε πτώση που άγγιξε σε ποσοστό το -4,1%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το VW Group όπου οι πωλήσεις άγγιξαν τις 3,48 εκατομμύρια μονάδες. Ο γερμανικός κολοσσός είχε αύξηση στις πωλήσεις σε ποσοστό που άγγιξε το 3%.

Να σημειώσουμε πως η αγορά της Αμερικής έδωσε μεγάλη ώθηση στον όμιλο VW (+21,5%), ενώ αρκετά καλά τα πήγε και η Ευρώπη με την άνοδο στις πωλήσεις να φτάνει το 4,4%.

Βάθρο για Hyundai – KIA

Advertisement
Advertisement

Το… άτυπο βάθρο συμπλήρωσαν οι Hyundai – KIA με συνολικές πωλήσεις 2,81 εκατομμύρια μονάδες. Το δίδυμο από την Κορέα είχε αύξηση στην Ευρώπη (+1.4%), αύξηση στην Αμερική (οριακά κάτω από το 1%) αλλά πτώση στην Ασία και συγκεκριμένα της τάξης του -6.5%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Group Stellantis με 2,70 εκατομμύρια πωλήσεις και ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 2,5%. Η πιο δυναμική άνοδος παρατηρήθηκε στην Ασία με το ποσοστό ανόδου στις πωλήσεις να αγγίζει το +4,8%.

Την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Renault – Nissan με 2,69 εκατομμύρια πωλήσεις. Οι δύο μάρκες είχαν αύξηση στην Ευρώπη (+9,6%) ενώ στην Ωκεανία έφτασε το +15,4%.

Έκπληξη η BYD

Advertisement

Ακολούθησαν, η General Motors με 2,46 εκατομμύρια πωλήσεις (+3,7%), η Ford με 1,62 εκατομμύρια νέες πωλήσεις (+1,6%) και η Honda με 1,61 εκατομμύρια πωλήσεις (+4,2%).

Τέλος την δεκάδα συμπλήρωσαν η Suzuki με 1,35 εκατομμύρια πωλήσεις (+8,1%) και η BYD που άγγιξε τα 1,13 εκατομμύρια οχήματα. Να σημειώσουμε πως ο κινεζικός κολοσσός αύξησε τις πωλήσεις κατά 24,9% και ήταν η μοναδική εταιρεία στο TOP10 με τόσο μεγάλη άνοδο…

Advertisement