Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες εταιρείες και μοντέλα αγαπούν οι Αμερικάνοι;

Ελλάδα 15:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες εταιρείες και μοντέλα αγαπούν οι Αμερικάνοι;

ΝΕΑ

Ποιες εταιρείες και μοντέλα αγαπούν οι Αμερικάνοι;

ΝΕΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα πιάνει τον παλμό της αγοράς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Advertisement
Advertisement

Η JD Power δημοσίευσε την πιο πρόσφατη μελέτη της Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) και αποκαλύπτει ότι η ικανοποίηση των ιδιοκτητών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, έχει «ανέλθει μετά από δύο χρόνια, άνευ προηγουμένου, πτώσης».

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, είναι η αγάπη των Αμερικανών για τις λεγόμενες premium αυτοκινητοβιομηχανίες, με το δείκτη ικανοποίησης να υπερβαίνει σημαντικά το μέσο όρο μαζικής αγοράς.

Η Rivian, η Porsche και η Jaguar κυριάρχησαν στη σχετική κατάταξη, ενώ η Polestar ήρθε στην τελευταία θέση με βαθμολογία που την έφερε στο ίδιο επίπεδο με τις Chevrolet, Dodge και Honda.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των mainstream εταιρειών, MINI, Ram και Kia έλαβαν κορυφαίες διακρίσεις. Στην αντίθετη πλευρά, η Jeep, η Subaru και η Mitsubishi βρέθηκαν πολύ… κάτω από τη βάση.

Σε επίπεδο μοντέλου, η BMW Σειρά 7 αναδείχθηκε το καλύτερο όχημα συνολικά. Έπαινος δόθηκε επίσης και σε άλλα μοντέλα της βαυαρικής μάρκας.

Η Kia κυριάρχησε, επίσης, στην κατηγορία, με αρκετά μοντέλα, μεταξύ των οποίων και τα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, EV6 και EV9.

Advertisement

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε απαντήσεις από 99.144 ιδιοκτητών, που ερωτήθηκαν μετά από 90 ημέρες συνύπαρξης με το καινούργιο του αυτοκίνητο.

Τέλος ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι πελάτες δε συμπαθούν ιδιαίτερα τα συστήματα Infotainment καθώς είναι «μία από τις κατηγορίες με τη χαμηλότερη βαθμολογία σε όλο τον κλάδο». Αντιθέτως, φαίνεται να προτιμούν έναν απλό σχεδιασμό, που μιμείται το smartphone τους.

Advertisement