Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Piech Automotive: Επιστρέφει με ένα συναρπαστικό supercar

Ελλάδα 10:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Piech Automotive: Επιστρέφει με ένα συναρπαστικό supercar

ΝΕΑ

Piech Automotive: Επιστρέφει με ένα συναρπαστικό supercar

ΝΕΑ

Η ελβετική εταιρεία πραγματοποιεί τη δεύτερη προσπάθειά της να μπει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, παρουσιάζοντας ένα ηλεκτρικό GT.

Advertisement
Advertisement

Λίγοι γνωρίζουν το όνομα Piech και αυτοί πιθανότατα έχουν καλή μνήμη και παρακολουθούν σταθερά τα αυτοκινητικά δρώμενα. Πρόκειται για μία εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2017 και το 2019 παρουσίασε στη Γενεύη το πρώτο της κόνσεπτ αυτοκινήτου.

Ωστόσο, δεν το είδαμε ποτέ να μετατρέπεται σε μοντέλο παραγωγής. Κάτι που τώρα αλλάζει με την παρουσίαση του GT, ενός μοντέλου που περισσότερο θυμίζει κόνσεπτ παρά κάτι που θα μπει στην παραγωγή.

Αν και τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, όλα δείχνουν πως τα πράγματα θα κυλήσουν για την Piech διαφορετικά αυτή τη φορά.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας υψηλό κεφάλαιο προερχόμενο από τη Μέση Ανατολή, η Piech Automotive θέλει το 2028 να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού της supercar, διαθέτοντας αρχικά 2.000 μονάδες.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει με την υποβοήθηση της Multimatic η οποία στο παρελθόν έχει αποτελέσει σημαντικό αρωγό για την παραγωγή του Ford GT.

Αναφορικά τώρα με το μοντέλο της Piech, η σχεδίαση είναι επιβλητική και οι στόχοι μεγάλοι. Καταρχάς, μιλάμε για ένα κουπέ με διάταξη καμπίνας 2+2. Η ελβετική εταιρεία στοχεύει σε απόδοση περίπου 1.020 ίππων και 1.100 Nm ροπής.

Advertisement

Μία συνδυαστική ισχύ που προέρχεται από δύο ηλεκτροκινητήρες (510 ίπποι έκαστος), με τον καθένα να έχει δικό του κιβώτιο δύο σχέσεων.

Το βρετανικό Car αναφέρει ότι η τελική ταχύτητα του μοντέλου της Piech θα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα, ενώ το sprint των 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,6 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, η μεγάλη του μπαταρία 90 kWh αναμένεται να εξασφαλίζει περίπου 500 χιλιόμετρα.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επιλογή των δύο κιβωτίων, ένας σε κάθε ηλεκτρικό μοτέρ, στοχεύει στην μεγαλύτερη οδηγική ικανοποίηση του χρήστη, διότι σύμφωνα με τον Άντον Πιχ: «Με τα ηλεκτρικά έχει εξαφανιστεί το συναίσθημα που προκαλούν τα αυτοκίνητα στον οδηγό».

Σχετικά με τις διαστάσεις, το αμάξωμα του GT θα είναι 4,78 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος, 1,35 μέτρα ύψος, με μεταξόνιο στα 2.780 χιλιοστά.

Η Piech πιστεύει ότι η τιμή πώλησης του GT θα αγγίζει και ίσως να ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ.

Advertisement