Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα μυστικά αυτής της Porsche 911 (993) Speedster;

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα μυστικά αυτής της Porsche 911 (993) Speedster;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα μυστικά αυτής της Porsche 911 (993) Speedster;

ΝΕΑ

Η Porsche παρουσίασε στο Monterey Car Week μία 993 Speedster που η δημιουργία της θα μπορούσε να γίνει βιβλίο.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτοκινητικού event στην Καλιφόρνια, η Porsche επέδειξε τις δυνατότητες του προγράμματος Sonderwunch που αναλαμβάνει δύσκολα και εξατομικευμένα πρότζεκτ.

Αυτή η one-off δημιουργία της ανατέθηκε από έναν φανατικό φίλο της μάρκας και συλλέκτη αυτοκινήτων, που ήθελε να επεκτείνει τη συλλογή του με τα Speedster, προσθέτοντας μία πολύ ξεχωριστή κατασκευή.

Η 993 ποτέ δεν είχε επίσημα από το εργοστάσιο έκδοση Speedster. Μόλις δύο μονάδες του μοντέλου απέκτησαν τέτοιο αμάξωμα, μία πράσινη το 1995, αφιερωμένη στον Ferdinand Alexander Porsche για τα 60α του γενέθλια και μία ασημένια το 2001 για τον κωμικό Jerry Seinfeld.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, η τρίτη 993 Speedster που κατασκευάστηκε ποτέ από την Porsche περνάει στα χέρια του αρχιτέκτονα και σχεδιαστή, Luca Trazzi που όχι απλά έκανε την ειδική παραγγελία, αλλά συμμετείχε ενεργά στο πρότζεκτ του προγράμματος Sonderwunch με δικά του σκίτσα, ιδέες και σχέδια.

Αυτή η 993 Speedster ξεχωρίζει εξ αρχής από το μοναδικό της ντιζάιν και τα μηχανικά μέρη που τη διέπουν. Η δημιουργία της ξεκίνησε με βάση μία 911 Carrera Cabriolet του 1994 η οποία μεταμορφώθηκε εντελώς.

Μεταξύ άλλων, η Porsche προχώρησε σε πλήρη ανασχεδίαση της οροφής, του πίσω μέρους και δημιούργησε το εσωτερικό από την αρχή.

Advertisement

Το πίσω κάλυμμα όπου αποθηκεύεται η επανασχεδιασμένη μαλακή, υφασμάτινη οροφή είναι μοναδικό στο είδος του, ενώ το παρμπρίζ είναι μικρότερο, συγκριτικά και προσδίδει τον απαραίτητο Speedster τόνο.

Από άλλες εξατομικευμένες λεπτομέρειες, υπάρχουν στρογγυλοί, ρετρό καθρέφτες και αμάξωμα τύπου 911 Turbo με πιο χαρακτηριστικά στοιχεία τον εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ και τα πίσω πλαϊνά μέρη.

Advertisement

Κλείνοντας με το αμάξωμα, από το εργοστάσιο ήταν κίτρινο, αλλά το νέο του χρώμα ονομάζεται Otto Yellow και είναι επίσης μοναδικό, αποκλειστική επιλογή του πελάτη. Το πολύ ιδιαίτερο αυτό υβρίδιο στέκεται σε μαύρους τροχούς 18 ιντσών που έχουν παρθεί από 911 Turbo.

Η καμπίνα κοσμείται από μαύρη δερμάτινη επένδυση με κίτρινες ραφές, ενώ στα καθίσματα χαρακτηριστική είναι η καρό λωρίδα. Η οποία εντοπίζεται και στο πορτμπαγκάζ, την ώρα που το υπόλοιπο εσωτερικό διαθέτει ένθετα από ανθρακονήματα.

Ακόμα και οι διακόπτες για τα παράθυρα έχουν ένα εξατομικευμένο σύμβολο, όπως και το ταμπλό όπου υπάρχει έμβλημα που δεικνύει τη μοναδικότητα της 993 Speedster. Το όνομα της τελευταίας εντοπίζεται και στα προσκέφαλα.

Advertisement

Τέλος, η καμπίνα συμπληρώνεται ιδανικά από το infotainment που συνδυάζει το κλασικό στιλ με πλοήγηση και συνδεσιμότητα Apple CarPlay.

Ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ δε θα μπορούσε να μη συνδυάζεται με εξαιρετικά μηχανικά μέρη. Για αυτό, η Porsche τοποθέτησε κινητήρα, τιμόνι και φρένα της 911 Carrera RS του 1994 και 1995.

Στην καρδιά λοιπόν του αυτοκινήτου βρίσκεται ένα ατμοσφαιρικός, αερόψυκτος, επίπεδος εξακύλινδρος των 3,8 λίτρων με μέγιστη απόδοση τους 304 ίππους. Η μετάδοση αυτών γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου στους πίσω τροχούς.

Η Porsche 993 Speedster έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της στο The Quail, λίγο πριν πετάξει για Ευρώπη, ώστε να φτάσει στα χέρια του Luca Trazzi.

Η τιμή δεν ανακοινώθηκε από τη γερμανική εταιρεία, αλλά για να απασχολήσει κάποιος ολόκληρη Porsche για ένα τόσο εξατομικευμένο αυτοκίνητο, μάλλον δε θα έδωσε λίγα.