Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα;

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα καλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα;

ΝΕΑ

Η αγορά των ηλεκτρικών έχει γεμίσει με πολλές προτάσεις για τις οποίες ο καταναλωτής πρέπει να ψάξει ώστε να βρει την καλύτερη επιλογή.

Advertisement
Advertisement

Το Consumer Reports δοκίμασε περίπου 50 ηλεκτρικά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από τα οποία μόλις 14 συμπεριλήφθηκαν στον τελικό κατάλογο των προτάσεών του.

Το Consumer Reports συμπεριέλαβε τα Hyundai Ioniq 6, BMW iX και Kia EV6 μεταξύ των καλύτερων ηλεκτρικών οχημάτων, με το Tesla Model Y να είναι το μοναδικό μοντέλο Tesla που παρουσιάστηκε στην λίστα.

Η BMW iX βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας των πολυτελών ηλεκτρικών SUV με την εντυπωσιακή βαθμολογία 84 στα 100, ξεπερνώντας τα Genesis GV60, Lexus RZ και τα μοντέλα Audi Q4 και Q8 e-tron.

Advertisement
Advertisement

Για τα mainstream ηλεκτρικά οχήματα, το Hyundai Ioniq 6 έλαβε υψηλή βαθμολογία 83 στα 100, κερδίζοντας πόντους με την ποιότητα οδήγησης, τη γρήγορη φόρτιση DC, την αθόρυβη καμπίνα και την ομαλή επιτάχυνση.

Ωστόσο, παρατηρήσεις σημειώθηκαν για τον περιορισμένο χώρο για το κεφάλι πίσω και τα χειριστήρια των παραθύρων στην κεντρική κονσόλα. Το Kia Niro Electric ακολούθησε με βαθμολογία 71 στα 100.

Στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, η BMW i4 ισοβάθμησε με το Ioniq 6 με 83 στα 100, τοποθετώντας το μπροστά από την ακριβότερη Porsche Taycan.

Advertisement

Το Kia EV6 ηγήθηκε της κατηγορίας των μεσαίων SUV με βαθμολογία 77, ακολουθούμενο από το Tesla Model Y με 72 βαθμούς. Το Nissan Ariya και η Ford Mustang Mach-E, που έλαβαν αμφότερα βαθμολογία 70, ήταν και αυτά ψηλά στην κατάταξη.

Το Kia EV9 ήταν η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη βαθμολογία 98.

Advertisement

Αυτός ο ολοκληρωμένος κατάλογος του Consumer Reports βοηθά τους δυνητικούς αγοραστές να περιηγηθούν στην ολοένα και πιο πολυπληθή αγορά EV, επισημαίνοντας τα μοντέλα με τις καλύτερες επιδόσεις βάσει εκτεταμένων δοκιμών.