Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια ηλεκτροκίνηση; Η Toyota εξελίσσει φοβερά μοτέρ βενζίνης

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ηλεκτροκίνηση; Η Toyota εξελίσσει φοβερά μοτέρ βενζίνης

ΝΕΑ

Ποια ηλεκτροκίνηση; Η Toyota εξελίσσει φοβερά μοτέρ βενζίνης

ΝΕΑ

Οι σαμουράι της Toyota δεν λένε να αφήσουν την βενζίνη για χάρη της πρίζας. Και ετοιμάζουν πράγματα και θαύματα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο τετρακύλινδρου κινητήρα υψηλών επιδόσεων, ευθυγραμμιζόμενη με την απόφασή της να δημιουργήσει αποδοτικούς, ισχυρούς και συμπαγείς κινητήρες για το μέλλον.

Αυτός ο κινητήρας, που παρουσιάζεται σε ένα βίντεο της Toyota Times Global, υπόσχεται μια πλούσια, σπορτίφ χροιά εξάτμισης που ξεχωρίζει ανάμεσα στα σύγχρονα αυτοκίνητα επιδόσεων.

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την αεροδυναμική και την οδική συμπεριφορά του οχήματος, καθώς είναι τοποθετημένος χαμηλότερα και πιο πίσω στο χώρο του αμαξώματος, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη ισορροπία του πλαισίου.

Advertisement
Advertisement

Στα βασικά σημεία αναφοράς περιλαμβάνεται η ικανότητά του να εκπέμπει ευχάριστα σκασίματα όταν συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενδεχομένως με το Direct Automatic Transmission.

Σύμφωνα με τον Takashi Uehara, Πρόεδρο της Toyota Powertrain, ο κινητήρας είναι συναρπαστικός και μειώνει σημαντικά τους κραδασμούς, προσφέροντας μια πιο εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία.

Οι στόχοι ανάπτυξης της Toyota για αυτόν τον κινητήρα επικεντρώνονται στην ισχύ, την αποδοτικότητα και τις ελάχιστες εκπομπές ρύπων, καθιστώντας τον κατάλληλο για μια εποχή που προσωθεί την ηλεκτροκίνηση και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Advertisement

Ο κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε χωρητικότητα 1,5 λίτρων και 2,0 λίτρων. Η έκδοση των 1,5 λίτρων θα αντικαταστήσει τον σημερινό τρικύλινδρο κινητήρα των 1,5 λίτρων που βρίσκεται σε μοντέλα όπως το Lexus LBX και το Toyota Yaris Cross, ο οποίος διατίθεται σε ατμοσφαιρική και υπερτροφοδοτούμενη έκδοση.

Ο κινητήρας των 2,0 λίτρων θα είναι αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενος, 10% μικρότερος από τον υπάρχοντα κινητήρα turbo των 2,4 λίτρων, αλλά πιο ισχυρός.

Advertisement

Αυτός ο νέος κινητήρας είναι αρκετά ευέλικτος για μια σειρά εφαρμογών, από φορτηγά έως σπορ αυτοκίνητα.

Αναμένεται να τροφοδοτήσει μελλοντικά σπορ μοντέλα της Toyota, όπως η επόμενη γενιά GR86 ή ένας πιθανός αντικαταστάτης της GR Supra στη βασική του έκδοση.

Παρά την εξερεύνηση των υβριδικών κινητήρων και των κινητήρων καύσης υδρογόνου, η Toyota Gazoo Racing παραμένει αφοσιωμένη στην ανάπτυξη σπορ αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης για το προσεχές μέλλον.

Advertisement

Ο νέος τετρακύλινδρος κινητήρας της Toyota αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσής της στη διατήρηση των επιδόσεων με παράλληλη προώθηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι τα σπορ αυτοκίνητά της θα παραμείνουν συναρπαστικά. Και -κυρίως- βενζινοκίνητα.