Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια ηλεκτρικά αγοράζουν οι Έλληνες;

Ελλάδα 11:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ηλεκτρικά αγοράζουν οι Έλληνες;

ΝΕΑ

Ποια ηλεκτρικά αγοράζουν οι Έλληνες;

ΝΕΑ

Οι προτιμήσεις μας αναφορικά με τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πηγαίνει πολύ καλά και η θετική της πορεία αποτυπώνεται μήνα με το μήνα. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πελάτες επιλέγουν οχήματα με κινητήρες βενζίνης, ακολουθούν όσα εφοδιάζονται με υβριδική τεχνολογία και στην τρίτη θέση, ως επιλογή, είναι τα επαναφορτιζόμενα.

Τα τελευταία χωρίζονται σε αμιγώς ηλεκτρικά και Plug-in hybrid. Αναφορικά με τα μοντέλα που κινούνται αποκλειστικά και μόνο με ρεύμα, τον Απρίλιο οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 607 μονάδες.

Από αυτά, η Tesla έδειξε τη δυναμική της καθώς διέθεσε τα περισσότερα, με ποσοστό επί του συνόλου να αγγίζει το 29%. Ακολούθησε η Citroen με μερίδιο 10%, ενώ η Peugeot με 9,6% μερίδιο βρέθηκε στην τρίτη θέση. Πιο κάτω βρέθηκαν οι μάρκες, VW, BMW, Hyundai, Jeep, BYD, Mercedes και MG.

Advertisement
Advertisement

Tesla, Citroen και Peugeot

Αναφορικά με τα μοντέλα, το νέο Tesla Model 3 ήταν αυτό με την μεγαλύτερη απήχηση. Το αμερικάνικο μοντέλο πούλησε 100 μονάδες και ακολούθησε το Tesla Model Y με 74 μονάδες.

Τρίτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον Απρίλιο ήταν το Citroen C4 με 60 ταξινομήσεις, ενώ πιο πίσω βρέθηκαν δύο μοντέλα της Peugeot, τα 2008 και 208.

Advertisement

Πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών Απρίλιος 2024

ΜοντέλοΠωλήσεις
Tesla Model 3100
Tesla Model Y74
Citroen C460
Peugeot 200829
Peugeot 20828
VW Up!23
VW Up!20
VW ID.317
BMW iX116
Skoda Enyaq16
Advertisement