Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια χώρα κατασκευάζει τα περισσότερα πολυτελή γιοτ;

Ελλάδα 23:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια χώρα κατασκευάζει τα περισσότερα πολυτελή γιοτ;

ΝΕΑ

Ποια χώρα κατασκευάζει τα περισσότερα πολυτελή γιοτ;

ΝΕΑ

Μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων όπως εκείνη των σκαφών μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα έσοδα μιας premium αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η Ιταλία είναι ένα ευλογημένο κομμάτι της Γης έχοντας πολλά πράγματα να προσφέρει. Πολύ καλό φαγητό, υπέροχη φυσική ομορφιά, γρήγορα αυτοκίνητα και μια ιδιαίτερη κουλτούρα πολυτέλειας.

Ένας από τους βιομηχανικούς τομείς που πραγματικά διαπρέπει η Ιταλία είναι η κατασκευή πολυτελών γιοτ. Τα ιταλικά ναυπηγεία όχι μόνο παραδίδουν μερικά από τα μεγαλύτερα και καλύτερα γιοτ πολυτελείας, αλλά κατασκευάζουν επίσης τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει φέρει πολλά έσοδα και στο κράτος το οποίο επωφελείται τόσο από ναυλώσεις όσο και από παράλληλους τομείς όπως οι κρουαζιέρες και ο τουρισμός. Η βιομηχανία των γιοτ απέφερε έσοδα 27 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022 και σύμφωνα με μια μελέτη της Ιταλικής Ναυτικής Βιομηχανίας αποκάλυψε ότι ο κλάδος παρουσίασε τεράστια ανάπτυξη και αυξήθηκε τρεις φορές ταχύτερα από το ΑΕΠ της Ιταλίας από το 2012 έως το 2022.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Ferrari ανέφερε έσοδα 5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022. Η βιομηχανία του γιοτ απασχολεί 157.000 άτομα, με τουλάχιστον 55.000 να ασχολούνται με την κατασκευή σκαφών αναψυχής. Αντίστοιχα η Ferrari υπολογίζεται ότι απασχολεί 5.000 εργαζόμενους.

Κορυφαία ναυπηγεία στην Ιταλία, όπως τα Fincantieri, Benetti και Sanlorenzo, ειδικεύονται στην κατασκευή μεγάλων, πολυτελών γιοτ. Ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της ιταλικής ναυπηγικής είναι το γιοτ Serene του πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας αξίας 360 εκ. ευρώ και το Ije and Benetti.