Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια ακόμα ηλεκτρική εταιρεία «ξεφορτώνεται» η Hertz;

Ελλάδα 6:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ακόμα ηλεκτρική εταιρεία «ξεφορτώνεται» η Hertz;

ΝΕΑ

Ποια ακόμα ηλεκτρική εταιρεία «ξεφορτώνεται» η Hertz;

ΝΕΑ

Οι μεγάλες εταιρίες ενοικίασης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλάζουν τα σχέδιά τους για τα ηλεκτρικά, προσπαθώντας να τα ξεφορτωθούν όσο είναι νωρίς.

Advertisement
Advertisement

Η Hertz, η μεγάλη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων, αποφάσισε να αναστείλει τα σχέδιά της για την αγορά χιλιάδων ηλεκτρικών οχημάτων Polestar μετά από οικονομικές αποτυχίες που προκλήθηκαν από το υψηλό κόστος απόσβεσης και επισκευής που συνδέεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η απόφαση αυτή έρχεται αφού η Hertz είχε προηγουμένως δεσμευτεί να αγοράσει 65.000 Polestar και 100.000 Tesla στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της να ηλεκτροδοτήσει το 25% του στόλου των ενοικιαζόμενων οχημάτων της.

Η Hertz αντιμετώπισε απροσδόκητες οικονομικές προκλήσεις λόγω του υψηλού κόστους απόσβεσης και επισκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παρά την αρχική δέσμευση για την αγορά χιλιάδων Polestar, το γραφείο ενοικίασης αποφάσισε να επανεκτιμήσει τα σχέδιά του.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η Hertz δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την είδηση για την παύση των αγορών της Polestar, ο διευθύνων σύμβουλος της Polestar, Thomas Ingenlath, αποκάλυψε ότι το αφεντικό της Hertz πρότεινε την παύση της σύμβασης αγοράς κατά τη διάρκεια του 2024.

Η Polestar συμφώνησε με την πρόταση αυτή υπό τον όρο ότι η Hertz δεν θα πουλήσει γρήγορα τα υπάρχοντα αυτοκίνητα του στόλου της Polestar σε χαμηλές τιμές, γεγονός που θα μπορούσε να συμπιέσει περαιτέρω την αξία τους.

Η Hertz συμφώνησε να διατηρήσει τον τρέχοντα στόλο ηλεκτρικών της Polestar για τουλάχιστον ένα έτος και θα προσφέρει στην Polestar την πρώτη ευκαιρία να αποκτήσει τυχόν αυτοκίνητα που θέλει να διαθέσει μετά την περίοδο αυτή.

Advertisement

Και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επανεκκινήσουν το πρόγραμμά τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Τον περασμένο μήνα, η Hertz ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 20.000 ηλεκτρικά και θα τα αντικαταστήσει με παραδοσιακές μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Η απόφαση αυτή επηρεάστηκε από το χαμηλότερο κόστος επισκευής και απόσβεσης των συμβατικών οχημάτων σε σύγκριση με τα EV.

Η απόφαση της Hertz να διακόψει τις αγορές Polestar αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση μεταξύ των εταιρειών ενοικίασης που αντιμετωπίζουν υψηλότερα από τα αναμενόμενα κόστη που σχετίζονται με τα EV.

Η Sixt, μια άλλη εταιρεία ενοικίασης, εγκατέλειψε επίσης τα Tesla από τους στόλους της λόγω των προβλημάτων απόσβεσης, αλλά διατήρησε τα κινεζικά EV της BYD.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Volvo θα ανανεώσει τα μοντέλα της, πριν μπει στην… πρίζα!
H Volvo… βαρέθηκε την Polestar
Διώχνουν τα ηλεκτρικά και επιστρέφουν στα συμβατικά