Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 2008: Το best seller των SUV τώρα και υβριδικό

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 2008: Το best seller των SUV τώρα και υβριδικό

ΝΕΑ

Peugeot 2008: Το best seller των SUV τώρα και υβριδικό

ΝΕΑ

Συνδυάζοντας premium χαρακτηριστικά ποιότητας με κορυφαίους χώρους, το Peugeot 2008 απέκτησε hybrid εκδόσεις για περισσότερη οικονομία και μεγαλύτερη δύναμη.

Advertisement
Advertisement

Μερικά αυτοκίνητα είναι χαρισματικά από την πρώτη «πινελιά» που μπαίνει στον υπολογιστή κατά την αρχική φάση της σχεδίασής τους. Και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ενός αυτοκινήτου που έχει αυτό το χάρισμα να ξεχωρίζει και να προκαλεί έντονα συναισθήματα είναι το Peugeot 2008.

Το compact SUV της γαλλικής εταιρείας εντυπωσίασε τους πάντες από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, όντας ένα αυτοκίνητο με πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση, που το έκανε να διαφέρει και να αρέσει παντού.

Η παρουσία του αναστάτωσε την κατηγορία, όχι μόνο λόγω της σχεδίασής του, αλλά και για τα πολλά και ουσιαστικά στοιχεία που του έδιναν μία σημαντική διαφορά από ολόκληρο τον ανταγωνισμό στα μικρά SUV.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική φινέτσα σε συνδυασμό με την premium ποιότητα και τους κορυφαίους χώρους ήταν τα βασικά στοιχεία που του έδωσαν τον τίτλο του best-seller από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη αγορά πριν τρία χρόνια.

Γεμάτο γοητεία και έτοιμο για μεγάλες οδηγικές συγκινήσεις και ευχάριστες στιγμές σε εκδρομές και ταξίδια, το 2008 αγαπήθηκε σε όλη την Ευρώπη και κατάφερε να αποτελεί την σίγουρη επιλογή για όποιον θέλει να συνδυάζει το στιλ με την πρακτικότητα, την τεχνολογία με την ασύγκριτη οδηγική συμπεριφορά.

Έχοντας πίσω του μία εκρηκτική πορεία σε πωλήσεις, και θέλοντας να παραμείνει στην κορυφή της κατηγορίας του, το Peugeot 2008 ανανεώθηκε πριν λίγο καιρό, φρεσκαρίστηκε σε αρκετά σημεία και απέκτησε μία ακόμα πιο εκλεπτυσμένη αισθητική που του προσδίδει ταυτότητα και το κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο ανάμεσα από όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement

Και η μεγάλη είδηση, ιδίως για την ελληνική αγορά, είναι η προσθήκη υβριδικών συστημάτων που εξασφαλίζουν καλύτερη απόδοση και μειωμένη κατανάλωση.

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Peugeot 2008 έγινε ακόμα πιο εντυπωσιακή, με νέα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν την κομψότητα και τη μοντέρνα σχεδίαση του μοντέλου.

Advertisement

Το αμάξωμα διατηρεί τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το προηγούμενο μοντέλο, με μήκος 4,30 μέτρα, πλάτος 1,987 μέτρα και ύψος 1,55 μέτρα. Ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 434 λίτρα, αριθμός κορυφαίος για την κατηγορία του και με την δυνατότητα πλήρους εκμετάλλευσης και του τελευταίου εκατοστού χάρη στο κανονικό του σχήμα.

Εκτός αυτού, το πορτ-μπαγκάζ έχει δάπεδο δύο επιπέδων και όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ο συνολικός χώρος φόρτωσης φθάνει τα 1.467 λίτρα.

Το εσωτερικό του Peugeot 2008 αποκτά άλλον “αέρα” με το i-Cockpit 3D, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης και ένα από τα στοιχεία που προσδίδουν έναν high-tech χαρακτήρα στο αυτοκίνητο, σε σύγκριση με τον σαφώς πιο υποτονικό ανταγωνισμό της κατηγορίας σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη αφής των 10 ιντσών είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις και προσφέρει υψηλή ανάλυση και ευκολία στη χρήση.

Στις εκδόσεις ALLURE και GT, διατίθεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων ο προσθέτει μια σύγχρονη αίσθηση στο εσωτερικό και διευκολύνει αφάνταστα την πληροφόρηση του οδηγού με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Έχει δε και υπέροχα γραφικά που προσδίδουν μία αίσθηση υψηλής τεχνολογίας στην γενικότερη αύρα του σαλονιού του νέου 2008.

Όλα αυτά τονίζονται ακόμα περισσότερο με την φουτουριστική σχεδίαση του ταμπλό αλλά και τις εξαιρετικές επιλογές που έχουν γίνει στα υλικά που το αποτελούν.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα απολαυστικό χώρο για να ζεις και να ταξιδεύεις, με όμορφες λεπτομέρειες, άψογη εργονομία (που ενισχύεται από τους πολλούς φυσικούς διακόπτες όπως αυτοί τύπου «πιάνου» στην κεντρική κονσόλα) και μία ευρυχωρία που μπορεί να ικανοποιήσει τις μεταφορικές ανάγκες ακόμα και μιας μικρής οικογένειας.

Ιδαίτερα πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του Peugeot 2008 καθώς από την αρχική έκδοση Active, εφοδιάζεται με οθόνη αφής 10” HD, navigation, ασύρματη λειτουργία mirror screen αλλά και κάμερα οπισθοπορείας.

Μεταξύ άλλων διαθέτει Pack Safety (όλα συστήματα ασφαλείας ADAS), προβολείς και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, πίσω φώτα 3D LED, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, αυτόματο κλιματισμό κ.ά.

Στις επόμενες εκδόσεις συναντάμε μοναδικά για την κατηγορία στοιχεία εξοπλισμού, όπως: Peugeot i-Cockpit 3D 10 ιντσών, Pack Safety Plus, φιμέ κρύσταλλα, σύστημα εισόδου και εκκίνησης κινητήρα χωρίς κλειδί, Vision Park 2, σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone, bi-tone οροφή, ζάντες αλουμινίου 17” και πολλά ακόμη.

Το νέο Peugeot 2008 διαθέτει το σύστημα PEUGEOT i-Connect, το οποίο επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση με smartphones μέσω Apple CarPlay και Android Auto ενώ υπάρχει και η έξτρα έκδοση PEUGEOT i-Connect Advanced για αυξημένες δυνατότητες.

Η γαλλική εταιρεία εφοδιάζει το μικρό SUV της με κορυφαίας ανάλυσης κάμερες οπισθοπορείας, ενώ ιδιαίτερα πλούσιο είναι το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Peugeot Drive Assist Plus, to adaptive cruise control με λειτουργία Stop and Go, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και πολλά ακόμα.

Ένα ακόμα δυνατό χαρτί του νέου Peugeot 2008 είναι η μεγάλη γκάμα κινητήριων συνόλων που δίνει ως επιλογή στους αγοραστές του. Υπάρχει η ηλεκτρική έκδοση, με απόδοση 156 ίππων και αυτονομία από 406 έως 576 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο.

Τη γκάμα συμπληρώνουν οι δύο εκδόσεις βενζίνης των 100 και 130 ίππων από τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1,2 λίτρων.

Στην χώρα μας διατίθεται ήδη μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση, η νέα υβριδική των 136 ίππων. Και αυτή κινείται από τον 1,2 λίτρων κινητήρα, συνδυάζεται όμως με ένα νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DSC6, πάνω στον οποίο βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας των 21 kW.

Το σύστημα συμπληρώνεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 0,9 kWh, για αποθήκευση της ενέργειας, την οποία παρέχει πίσω στο σύστημα κίνησης για βελτιωμένη απόδοση στις χαμηλές στροφές και μειωμένη κατανάλωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα μπορεί να καλύψει το 50% των αστικών διαδρομών μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου έως και 20% και μείωση των εκπομπών CO2 έως και 26g/km σε σύγκριση με τον κινητήρα PureTech 130 EAT8.

Χάρη στη μείωση των εκπομπών CO2, το νέο Peugeot 2008 HYBRID έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει το 2008 να ξεχωρίζει. Και αυτό δεν είναι άλλο από την παραδοσιακή επιμονή της Peugeot να κατασκευάζει αυτοκίνητα που είναι απολαυστικά στην οδήγηση, τα οποία κάνουν κάθε διαδρομή -ακόμα και την πιο καθημερινή- μία ευχάριστη υπόθεση.

Το 2008 τιμά αυτή τη μεγάλη παράδοση της Peugeot, όντας ένα μικρό SUV με έντονο το σπορτίφ στοιχείο στα οδηγικά του χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να αμελεί την άνεση για τους επιβάτες και την πρακτικότητα σε καθημερινές συνθήκες κίνησης σε αστικό τοπίο.

Σε κάθε περίπτωση, το 2008 έχει κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο του best seller αλλά και του αυτοκινήτου που όλοι αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο και σίγουρα πιο ξεχωριστό αυτοκίνητο στην κατηγορία του.

Το νέο μοντέλο έχει τονίσει ακόμα περισσότερο τα σημεία όπου ξεχώριζε προσθέτοντας τις υβριδικές εκδόσεις οι οποίες προσθέτουν περισσότερη δύναμη, αυξάνουν την οικονομία και δημιουργούν ένα σαφώς πιο πολιτισμένο αυτοκίνητο στην κίνηση τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο ταξίδι.

Με ιδανική έκφραση για την χώρα μας το νέο υβριδικό κινητήριο σύνολο, το νέο 2008 είναι ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τα δεδομένα της κατηγορίας του. Ένας «λέοντας» γεννημένος νικητής σε μία κατηγορία όπου όλοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, όμως η Peugeot έχει καταφέρει να έχει το πιο πλήρες υβριδικό SUV της αγοράς.