Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παραδοσιακό ή ευέλικτο leasing; Ποια είναι η πιο οικονομική επιλογή;

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραδοσιακό ή ευέλικτο leasing; Ποια είναι η πιο οικονομική επιλογή;

ΝΕΑ

Παραδοσιακό ή ευέλικτο leasing; Ποια είναι η πιο οικονομική επιλογή;

ΝΕΑ

Ο θεσμός της μίσθωσης αυτοκινήτου έχει αποκτήσει πλέον αρκετούς οπαδούς, ενώ πλέον ενδιαφέρει πολύ και τους ιδιώτες, που ψάχνουν πιο ευέλικτους τρόπους απόκτησης ενός νέου αυτοκινήτου. Το instacar παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού leasing.

Advertisement
Advertisement

Τα κύρια πλεονεκτήματά του ευέλικτου leasing οπότε και του instacar, που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό, είναι η χρήση του αυτοκινήτου το οποίο επιθυμεί κάποιος, πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα, χωρίς να έχει την έγνοια της συντήρησής του, καθώς και η δυνατότητα αλλαγής του αυτοκινήτου όταν συμπληρωθεί το συμπεφωνημένο χρονικό διάστημα.

Η παραδοσιακή συμφωνία leasing προϋποθέτει τη μακροχρόνια δέσμευση αυτού που επιλέγει τη συγκεκριμένη λύση, τόσο με το συμβόλαιο όσο και με την εμπλοκή κάποιας τράπεζας και φυσικά με την καταβολή του μηνιαίου μισθώματος. Θα μπορούσε κάποιος να μην έχει αυτές τις δεσμεύσεις αλλά να επωφελείται από τα πλεονεκτήματα του leasing έναντι της αγοράς καινούργιου ή μεταχειρισμένου;

Τα αυτοκίνητα που έχουν ενταχθεί στο instacar αλλά και εκείνα που πρόκειται να ενσωματωθούν στο στόλο του μελλοντικά, μισθώνονται κυριολεκτικά με το μήνα. Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει ή να αγοράσει το αυτοκίνητο, ενώ έχει τη δυνατότητα να το αντικαταστήσει και με κάποιο άλλο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, σε περίπτωση που αλλάξουν οι ανάγκες μετακίνησής του.

Advertisement
Advertisement

Το instacar προσφέρει ακριβώς τις ίδιες παροχές με το παραδοσιακό leasing, αλλά και ακόμη περισσότερες δυνατότητες, όπως η αλλαγή αυτοκινήτου ή η διακοπή συμβολαίου. Δίνει ακόμα την επιλογή να διαλέξει κάποιος ανάμεσα σε τρία πακέτα συνδρομής: το Μήνα-Μήνα, το πακέτο 12 μηνών και το πακέτο 24 μηνών. Μάλιστα, τα προνόμια αλλαγής αυτοκινήτου και διακοπής συμβολαίου χωρίς πρόστιμο υπάρχουν και στα τρία αυτά πακέτα.

Tο instacar κάνει πράξη το ευέλικτο leasing αυτοκινήτου, αφού αντί προκαταβολής χρειάζεται μόνο ένα μικρό ποσό για να ξεκινήσει η μίσθωση, το οποίο αποτελείται από δύο μέρη: την εγγραφή στην υπηρεσία και το instastart. Η εγγραφή στην υπηρεσία έχει κόστος 270 ευρώ +ΦΠΑ και διαρκεί εφ’ όρου ζωής, ανεξάρτητα από των αριθμό των οχημάτων που θα μισθώσει κανείς. Από την άλλη, το instastart μπορεί να ισούται με ένα ή δύο μηνιαία μισθώματα ανάλογα με το πακέτο συνδρομής και επιστρέφεται ανάλογα με αυτό.

Στο πρόγραμμα Μήνα-Μήνα, το instastart επιστρέφεται ως δωρεάν 19ος μήνας. Στο πακέτο των 12 μηνών, επιστρέφεται ως το μίσθωμα του 12ου μήνα, ενώ στο 24μηνο επιστρέφεται σε δύο μέρη, το ένα μέρος ως το μίσθωμα του 12ου μήνα και το άλλο ως το μίσθωμα του 24ου μήνα. Συνεπώς, ο υποψήφιος μισθωτής δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλλει την προκαταβολή που απαιτείται σε μια συμφωνία τού παραδοσιακού leasing η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 20-25% της αξίας του οχήματος.

Advertisement

Επίσης, τα συμβόλαια leasing ξεκινούν συνήθως από 36 μήνες και φτάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις τα 5 ή παραπάνω χρόνια. Με το instacar μπορείτε να κρατήσετε το αυτοκίνητό σας όσους μήνες το χρειάζεστε και να το επιστρέψετε όποτε θέλετε ακόμα και στα πακέτα συνδρομής ορισμένου χρόνου.

Στο παραδοσιακό leasing, απαιτούνται αρκετά δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων και ισολογισμοί των 2 τελευταίων ετών. Στο instacar δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, αφού τα στελέχη της πραγματοποιούν έναν ελαφρύ εσωτερικό έλεγχο και προχωρούν άμεσα στην κάλυψη των αναγκών του πελάτη με αυτοκίνητα από τον στόλο της εταιρίας.

Advertisement

Εν κατακλείδι, ο οικονομικότερος και ο πιο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις γρήγορα ένα καινούργιο ασφαλές και άνετο αυτοκίνητο είναι ξεκάθαρα το ευέλικτο leasing έναντι του παραδοσιακού. Βασικός εκφραστής του είναι ξεκάθαρα το instacar, που παρέχει λύσεις σε κάθε επίπεδο.