Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω σε αυτό τελειοποιήθηκε η Ferrari FXX-K Evo

Ελλάδα 8:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάνω σε αυτό τελειοποιήθηκε η Ferrari FXX-K Evo

ΝΕΑ

Πάνω σε αυτό τελειοποιήθηκε η Ferrari FXX-K Evo

ΝΕΑ

Είναι ένα γνήσιο πρωτότυπο, απευθείας από το Μαρανέλο και αποτέλεσε το απόλυτο τεστ αεροδυναμικής για το μετέπειτα hypercar.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari FXX-K Evo παρουσιάστηκε το 2017 στο πλαίσιο του Finali Mondiali, του τελευταίου και μεγαλύτερου event που έχει για τους αγώνες με μοντέλα της η εταιρεία, που γίνεται στο Μουτζέλο της Ιταλίας. Αποτέλεσε ακόμα ένα μοναδικό hypercar στη γκάμα της θρυλικής μάρκας που έγραψε τη δική του ιστορία.

Αν κάποιος δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει τη Ferrari FXX-K Evo (απολύτως κατανοητό), τότε το πρωτότυπο πάνω στο οποίο κέρδισε 23% σε επίπεδα κάθετης δύναμης, διατίθεται μέσω του οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s. Δεν είναι φθηνό, αλλά είναι πια ιστορικό και για κάποιους θα αξίζει τα χρήματά του.

Advertisement
Advertisement

Το πόσο ξεχωριστό είναι το συγκεκριμένο πρωτότυπο φαίνεται αρχικά από τις διαστάσεις. Είναι το… μισό από την FXX-K Evo, όντας 43 ιντσών σε ύψος και 102 ιντσών σε μήκος.

Η μεγαλύτερή του επιτυχία είναι πως αποτελεί μέρος του γνήσιου εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στο Μαρανέλο για την εξέλιξη και την τελική κατασκευή του δημοφιλούς hypercar.

Ήταν το τρίτο κομμάτι που κατασκεύασε η Ferrari για τις δοκιμές της στην αεροδυναμική σήραγγα, όταν μάλιστα βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης της FXX-K Evo. Με λίγα λόγια, οι καλύτερες λεπτομέρειες που έκαναν το hypercar να ξεχωρίζει τόσο στις πίστες, εξελίχθηκαν πάνω στο συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Advertisement

Το αποτέλεσμα ήταν 23% κέρδος σε κάθετη δύναμη χάρη στις τροποποιήσεις στο εμπρός μέρος, στη μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα και στους διαχύτες κάτω από το αμάξωμα. Συνολικά, η Ferrari FXX-K Evo κατόρθωσε να παράγει 75% παραπάνω κάθετη δύναμη από το μοντέλο παραγωγής, LaFerrari.

Advertisement

Όλη αυτή η κάθετη δύναμη προστέθηκε φανταστικά σε ένα σύνολο που η «καρδιά» του ήταν ένας V12 των 6,3 λίτρων ο οποίος μαζί με τον έναν ηλεκτροκινητήρα του, απέδιδε 1.036 ίππους και 900 Nm ροπής!

Εάν λοιπόν κάποιος είναι τόσο μεγάλος λάτρης της Ferrari, αρκετά εύπορος και θέλει ένα κομμάτι της ιστορίας της σειράς XX στο σπίτι του, τότε πρέπει να καταβάλλει στην RM Sotheby’s στο Παρίσι ένα ποσό που υπολογίζεται να κυμανθεί περίπου από τις 280.000 ευρώ έως τις 357.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari FXX-K Evo είναι ένα θηρίο για την πίστα
Με επιρροές από FXX Κ Evo το bodykit για τη LaFerrari
Το νέο hypercar της Ferrari στον δρόμο (+ video)