Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάει για… τρελές πωλήσεις η Tesla στην Ελλάδα

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει για… τρελές πωλήσεις η Tesla στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Πάει για… τρελές πωλήσεις η Tesla στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη από πλευράς πωλήσεων για την Tesla στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων πάει πολύ καλά στην Ελλάδα. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα παρατηρείται άνοδος στις ταξινομήσεις και όπως φαίνεται το 2024 θα είναι μία καλή χρονιά και… ανοδική για τον κλάδο.

Η Tesla είναι μία μάρκα που διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πωλήσεις της. Πρόσφατα που σταμάτησε και για ορισμένο χρονικό διάστημα η κρατική επιδότηση, οι πωλήσεις σχεδόν… πάγωσαν. Πλέον συνεχίζουν κανονικά και όπως φαίνεται θα κερδίσουν το … χαμένο έδαφος το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι ταξινομήσεις της αμερικανικής φίρμας άγγιξε τις 503 μονάδες, γεγονός που έφερε την Tesla στην 20η θέση της κατάταξης και με μερίδιο αγοράς 1,4%. Για το δεύτερο τρίμηνο όπου υπήρξε και το πάγωμα στην αγορά των ηλεκτρικών, οι πωλήσεις υπολογίζονται κοντά στις 460-470 μονάδες.

To Model 3 ε΄ναι το πιο hot μοντέλο

Advertisement
Advertisement

Ακόμα πιο δυναμικό αναμένεται το τρίτο τρίμηνο με ανθρώπους της Tesla στην Ελλάδα να μιλούν για σχεδόν 600 ταξινομήσεις. Συνολικά το 2024 οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για 2.200 αυτοκίνητα, νούμερο αρκετά υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς πως την περασμένη χρονιά παραδόθηκαν 1.841 αυτοκίνητα της Tesla στην Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα μέχρι στιγμής στοιχεία που αφορούν μέχρι και τον μήνα Μάιο, το πιο hot μοντέλο της Tesla ήταν το Model 3 με 438 μονάδες. Μάλιστα το συγκεκριμένο ήταν και πρώτο στην κατηγορία D-Segment (overall).

Στην πρώτη θέση της κατηγορίας του (D-SUV) ήταν και το Model Y με 324 πωλήσεις ενώ το πρώτο πεντάμηνο πουλήθηκαν 6 Model S και 7 Model X.