Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Pagani Utopia Roadster: Το «διαμάντι» των 3,1 εκατ. ευρω

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pagani Utopia Roadster: Το «διαμάντι» των 3,1 εκατ. ευρω

ΝΕΑ

Pagani Utopia Roadster: Το «διαμάντι» των 3,1 εκατ. ευρω

ΝΕΑ

Η Utopia των 864 ίππων προσφέρεται πλέον και ανοιχτή για όσους θέλουν να νιώσουν τον αέρα να περνά με πάνω από 350 χλμ/ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η Pagani παρουσίασε το Utopia Roadster, μια νέα έκδοση χωρίς οροφή του V12 hypercar της, το οποίο διατηρεί το ίδιο βάρος με το κουπέ στα 1.280 κιλά.

Η τιμή της Utopia Roadster ανέρχεται στα 3,1 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων και θα παραχθούν μόνο 130 μονάδες.

Η Utopia Roadster διαθέτει τόσο σκληρή όσο και μαλακή οροφή. Η σκληρή οροφή, ωστόσο, δεν μπορεί να αποθηκευτεί στο εσωτερικό του οχήματος όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ η μαλακή οροφή χωράει άνετα σε μια βαλίτσα τοποθετημένη πίσω από τα δύο καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Το roadster μοιράζεται το μονοκόκ πλαίσιο και τις ίδιες επιδόσεις με το κουπέ, γεγονός που εξηγεί την έλλειψη πρόσθετου βάρους που συνήθως συνδέεται με αυτές τις εκδόσεις.

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου αντικατοπτρίζει αυτόν του κουπέ, συμπεριλαμβανομένων των θυρών τύπου «πεταλούδας».

Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα πατάκια με σχεδίαση που θυμίζει σκάφος και το κλειδί έχει αλλάξει ώστε να αντικατοπτρίζει την ανοιχτή σχεδίαση του οχήματος.

Advertisement

Οι επιλογές εξατομίκευσης για το Utopia Roadster είναι εκτεταμένες, συμπεριλαμβανομένης της προαιρετικής διαμόρφωσης Sport Pack, που είναι ήδη διαθέσιμη για το κουπέ.

Ο κινητήρας V12 6,0 λίτρων twin-turbo της AMG αποδίδει 864 ίππους και 1.100 Nm ροπής, χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση.

Advertisement

Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων Xtrac, το οποίο διατίθεται σε αυτόματη και χειροκίνητη επιλογή, και υποβοηθείται από ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Το hypercar διαθέτει επίσης ενεργή ανάρτηση και ένα καινοτόμο σύστημα αισθητήρων που ονομάζεται Pirelli Cyber Tyre.

Αυτή η τεχνολογία είναι συμβατή με τα ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, Winter και Trofeo RS, στέλνοντας πληροφορίες από τα ελαστικά στα συστήματα ελέγχου σταθερότητας και πρόσφυσης του οχήματος.

Advertisement

Η Pagani Utopia Roadster θα κάνει το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου του Monterey στα μέσα Αυγούστου.