Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ότι πουν οι Κινέζοι: Έρχεται ακόμα μεγαλύτερο Tesla Model Y

Ελλάδα 20:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ότι πουν οι Κινέζοι: Έρχεται ακόμα μεγαλύτερο Tesla Model Y

ΝΕΑ

Ότι πουν οι Κινέζοι: Έρχεται ακόμα μεγαλύτερο Tesla Model Y

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι καταναλωτές κάνουν κουμάντο στις αποφάσεις των εταιρειών και η Tesla αναπόφευκτα ακολουθεί.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla φέρεται να σχεδιάζει να λανσάρει μια εξαθέσια έκδοση του Model Y στην Κίνα το επόμενο έτος.

Ενώ το Model Y είναι ήδη διαθέσιμο σε διαμόρφωση τριών σειρών στις ΗΠΑ, η κινεζική παραλλαγή αναμένεται να είναι μεγαλύτερη και πιο ευρύχωρη για να ανταγωνιστεί καλύτερα τους εγχώριους αντιπάλους που προσφέρουν μεγαλύτερα SUV πολλαπλών σειρών.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Tesla για την αντιμετώπιση της κάμψης των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 2024 με την παρουσίαση μιας ανανεωμένης έκδοσης του Model Y, με την κωδική ονομασία «Juniper», η οποία θα περιλαμβάνει μικρές οπτικές, τεχνολογικές και ποιοτικές αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Model Y, που κυκλοφόρησε το 2020, έγινε γρήγορα το επιβατικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο από κάθε τύπο καυσίμου.

Ωστόσο, τώρα αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα από τοπικούς κατασκευαστές που παρέχουν πιο προσιτές και πιο ευρύχωρες επιλογές.

Πηγές αναφέρουν ότι το νέο εξαθέσιο Model Y της Tesla, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025, θα μπορούσε ενδεχομένως να διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο, μια συνήθης τροποποίηση στην κινεζική αγορά για να ικανοποιήσει τη ζήτηση των καταναλωτών για αυξημένο χώρο.

Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες των διαστάσεων του οχήματος παραμένουν ασαφείς, υπάρχουν εικασίες ότι αυτή η πιο ευρύχωρη παραλλαγή θα μπορούσε τελικά να προσφερθεί και σε άλλες αγορές, παρέχοντας μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση στο μεγαλύτερο Model X.

Εάν επιτύχει, το νέο Model Y θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της Tesla στην ανταγωνιστική κινεζική αγορά SUV και ενδεχομένως να αυξήσει την παγκόσμια απήχησή της.

Advertisement