Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προχωράει η ηλεκτρική Alfa Romeo Junior Veloce

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προχωράει η ηλεκτρική Alfa Romeo Junior Veloce

ΝΕΑ

Προχωράει η ηλεκτρική Alfa Romeo Junior Veloce

ΝΕΑ

Σε μερικές ημέρες, η εξέλιξη της ισχυρότερης έκδοσης του νέου μικρού SUV της Alfa Romeo ολοκληρώνεται και οι δοκιμές του ειδικού Τύπου θα ξεκινήσουν.

Advertisement
Advertisement

Λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίαση της Alfa Romeo Junior, η ομάδα μηχανικών εξέλιξης της ιταλικής εταιρείας ολοκλήρωσε το κύριο μέρος της εξέλιξης του πολυαναμενόμενου μοντέλου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απόδοση του νέου ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 280 ίππους (και 345 Nm ροπής), ματσάροντας έτσι την αντίστοιχη ιπποδύναμη των Giulia, Stelvio και Tonale πάντα στην έκδοση Veloce.

Η νέα και 100% ηλεκτρική Alfa Romeo Junior Veloce θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά από τον διεθνή Ειδικό Τύπο στην ιστορική πίστα «Langhe» (μήκους 20 χιλιομέτρων), όπου μέχρι πρότινος μόνο ειδικοί μηχανικοί της εταιρείας είχαν πρόσβαση.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι, ο νέος ηλεκτροκινητήρας που έχει εξελίξει η ιταλική μάρκα θα κάνει και το ντεμπούτο του, σηματοδοτώντας την ισχυρότερη έκδοση του πολυαναμενόμενου B-SUV της Alfa Romeo.

Αναφορικά με τη Junior Veloce, περισσότερο από όλα ξεχωρίζει ο νέος ηλεκτροκινητήρας, αλλά δεν πρέπει να παραλειφθεί το ντιζάιν, που αποσκοπεί στη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της οδηγικής συμπεριφοράς.

Μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός της Alfa Romeo Junior Veloce συμπεριλαμβάνει σπορ ανάρτηση, 25 χιλιοστά χαμηλότερη από το στάνταρ μοντέλο, αντιστρεπτική ράβδο εμπρός και πίσω, εμπρός δισκόφρενα 380 χιλιοστών με τετραπίστονες δαγκάνες, διαφορικό Torsen για καλύτερη πρόσφυση και σπορ ελαστικά για τις ζάντες 20 ιντσών, προορισμένα αποκλειστικά για ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement

Σημείωση, πως το τμήμα μηχανικών που ανέλαβαν το πρότζεκτ της Junior είναι οι ίδιοι που εξέλιξαν τις Alfa Romeo 4C, 8C, Giulia και Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA και φυσικά την 33 Stradale.

Οι δοκιμές της Junior Veloce ολοκληρώνονται σιγά-σιγά με δοκιμές από οδηγούς εξέλιξης της Alfa Romeo στο Balocco Proving Ground, πριν διατεθεί για δοκιμή από τον διεθνή αυτοκινητικό Τύπο.

Advertisement