Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ολυμπία Οδός: Πώς προχωρά το τμήμα Πάτρα-Πύργος;

Ελλάδα 7:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ολυμπία Οδός: Πώς προχωρά το τμήμα Πάτρα-Πύργος;

ΝΕΑ

Ολυμπία Οδός: Πώς προχωρά το τμήμα Πάτρα-Πύργος;

ΝΕΑ

Τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η πορεία του μεγάλου έργου.

Advertisement
Advertisement

Σε εντυπωσιακά επίπεδα έχουν φτάσει οι εργασίες στον πρώτο αυτοκινητόδρομο που διατρέχει και το νομό Ηλείας (Πάτρα-Πύργος), καθώς η συνολική πρόοδος ξεπέρασε το 40% και αγγίζει πλέον το 42%, όπως ανέφερε και η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου προ ημερών.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δέσμευσε το ποσό των 27,56 εκατ. ευρώ και με δεύτερη απόφαση πιστοποιήθηκε η 4η καταβολή της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου.

Συνολικά το Δημόσιο συμπεριλαμβανομένης της 4ης καταβολής (που μένει να καταβληθεί) έχει προχωρήσει σε πιστοποιήσει του ποσού των 113,92 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 216,62 εκατ. ευρώ που του αναλογούν.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση οι τέσσερις πιστοποιήσεις είναι για τα ποσά: 31,23 εκατ. ευρώ, 27,56 εκατ. ευρώ, 27,56 εκατ. ευρώ, και 27,56 εκατ. ευρώ με την τελευταία απόφαση.

Πλέον το έργο κινείται με στόχο το καλοκαίρι να ξεπεραστεί το 55%, δηλαδή σε διάστημα περίπου έξι μηνών να έχει υλοποιηθεί ένα ποσοστό 25% ,καθώς στις αρχές του έτους η πρόοδος είχε φτάσει το 30%.

Η κατασκευαστική πρόοδος στο Πάτρα-Πύργος βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και πλέον ο μεγάλος στόχος είναι στο τέλος του έτους να πιάσει 80-85%  και όπως έχει εξαγγελθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δοθεί από φέτος το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου.