Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model Y

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model Y

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Tesla Model Y

ΝΕΑ

Η Tesla ετοιμάζεται να ανανεώσει το πιο δημοφιλές της μοντέλο ιδίως στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η χρονιά δεν εξελίσσεται καλά για την Tesla, η αμερικανική εταιρεία σπεύδει να προχωρήσει σε κινήσεις εκσυγχρονισμού της γκάμας της.

Πολλοί την κατηγορούν ότι αργεί να αλλάζει τα μοντέλα της και αυτό προφανώς αντανακλάται και στις χαμηλότερες πωλήσεις, ιδίως όταν έχει απέναντί της τους Κινέζους και τα μοντέλα που παρουσιάζουν σε ρυθμό πολυβόλου.

Η Tesla λοιπόν ετοιμάζεται να λανσάρει την ανανεωμένη έκδοση του Model Y, γνωστή ως “Project Juniper,” με σημαντικές αναβαθμίσεις για να παραμείνει ανταγωνιστικό και δημοφιλές στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Αν και αρχικά αναμενόταν να κυκλοφορήσει το 2024, η παραγωγή του νέου Model Y έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025 στο Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη.

Το ανανεωμένο μοντέλο θα περιλαμβάνει εκτεταμένες αλλαγές στο σχεδιασμό, όπως πιο κομψό μπροστινό μέρος με λεπτούς προβολείς, τροποποιημένες πλευρές και φωτιζόμενη πίσω λωρίδα που συνδέει τα πίσω φώτα με το λογότυπο της Tesla.

Επιπλέον, θα έχει βελτιώσεις στην ανάρτηση, την αεροδυναμική και τη μείωση θορύβου, μαζί με ένα ανανεωμένο εσωτερικό που θα περιλαμβάνει νέα οθόνη αφής, επανασχεδιασμένο τιμόνι και πιο ποιοτικά υλικά.

Advertisement

Στην εικόνα που παραθέτουμε από τον λογαριασμό teslapro στο Instagram παίρνουμε μία πρώτη γεύση από το πως θα μπορούσε να είναι το νέο Model Y, με τον σχεδιαστή να έχει λάβει υπόψη του όλες τις διαρροές και τις πληροφορίες που υπάρχουν για το νέο μοντέλο.

Η ανανέωση αυτή είναι κρίσιμη για την Tesla, καθώς το Model Y ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2022 και το 2023, διατηρώντας τη δημοτικότητά του στην Ευρώπη.

Advertisement

Ωστόσο, οι πωλήσεις έχουν μειωθεί πρόσφατα και το εργοστάσιο του Grünheide στη Γερμανία είναι υπερπλήρες με Model Y, οδηγώντας την εταιρεία να προχωρήσει σε σημαντικές εκπτώσεις για τη μείωση του αποθέματος.

Το σίγουρο είναι ότι το Model Y χρειάζεται αυτή την ανανέωση όσο γίνεται πιο γρήγορα για να παραμείνει ανταγωνιστικό και να αντιστρέψει την πτωτική πορεία των πωλήσεων του το 2024.