Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV4

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV4

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV4

ΝΕΑ

Η Kia συνεχίζει την επέκταση της γκάμας της στα ηλεκτρικά με ένα νέο και πολλά υποσχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Kia βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών του νέου EV 4 το οποίο θα μοιάζει αρκετά με το concept EV4 που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2023.

Το EV4, που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025, θα είναι διαθέσιμο τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στη βορειοαμερικανική αγορά.

Το νέο μοντέλο θα διατηρεί την σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United που είδαμε στο πρωτότυπο.

Advertisement
Advertisement

Τα βασικά εξωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα γνωστά φωτιστικά σώματα, μια αναθεωρημένη εισαγωγή, μια θέση αισθητήρων για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, παχιές κολόνες, παραδοσιακές χειρολαβές θυρών, διπλές αεροτομές, κάθετα πίσω φώτα, και χαρακτηριστικές ζάντες με ακτίνες σε σχήμα Z.

Οι προδιαγραφές παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, αλλά οι πληροφορίες από το EV3 υποδηλώνουν ότι μπορεί να προσφέρονται δύο επιλογές μπαταριών: μια μπαταρία 58,3 kWh που παρέχει αυτονομία έως 430 χιλιόμετρα και μια μπαταρία 81,4 kWh που επεκτείνει την αυτονομία στα 600 χιλιόμετρα.

Και οι δύο επιλογές μπαταριών αναμένεται να τροφοδοτούν έναν εμπρός τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 204 ίππων και 283 Nm ροπής.

Advertisement

Το εσωτερικό του EV4 είναι πιθανό να θυμίζει αρκετά το EV3, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό.

Τα πιθανά εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 12,3 ιντσών και μια οθόνη κλιματισμού 5,3 ιντσών.

Advertisement

Εν αναμονή λοιπόν περισσότερων ανακοινώσεων και κάποιων φωτογραφιών που σίγουρα θα διαρρεύσουν μέσα στο επόμενο διάστημα έτσι ώστε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ηλεκτρικό Kia.