Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί το νέο, ηλεκτρικό Ford Capri;

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα αποκαλυφθεί το νέο, ηλεκτρικό Ford Capri;

ΝΕΑ

Πότε θα αποκαλυφθεί το νέο, ηλεκτρικό Ford Capri;

ΝΕΑ

Η Ford μετρά πλέον αντίστροφα για την έναρξη παραγωγής ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου, που πιθανόν να αποτελέσει την αναβίωση ενός θρυλικού ονόματος.

Advertisement
Advertisement

Προ των πυλών βρίσκεται το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford, βάσει όσων έχει δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας, θα γίνουν στις 10 Ιουλίου, όπως επιβεβαιώνεται επίσημα τις τελευταίες ώρες. Αυτό που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, είναι η τελική ονομασία του, με τη Ford να περιορίζεται στο χαρακτηρισμό “sports crossover”.

Όλα, όμως, συγκλίνουν στο ότι είναι η αναβίωση του εμβληματικού Capri, ενός κουπέ που έγραψε τη δική του ιστορία, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, έως και τα μέσα αυτής του ’70. Μία από τις πολλές σπουδαίες δημιουργίες του “μπλε οβάλ”.

Το Explorer θα τοποθετηθεί ψηλότερα από το Capri στη γκάμα της Ford

Το νέο EV της Ford θα βασιστεί στην πλατφόρμα MEB του VW Group, κίνηση που επικυρώνει την κοινοπραξία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ ήδη έχει εμφανιστεί δημόσια να πραγματοποιεί τις τελικές δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Είναι σαφώς μικρότερο σε διαστάσεις από το Ford Explorer, επομένως αναμένεται να τοποθετηθεί ακριβώς από κάτω του στη γκάμα της μάρκας.

Ήρθε η ώρα για την αναβίωση του Ford Capri;

Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τις δοκιμές του ηλεκτρικού Ford Capri φαίνεται περισσότερο σαν ένα υπερυψωμένο σεντάν, παρά σαν ένα κουπέ SUV.

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, το ντιζάιν του θα είναι εξατομικευμένο, ώστε να διαφοροποιείται σημαντικά από το Explorer και να μην υπάρχουν οπτικές παρανοήσεις.

Advertisement

Αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα είναι πανομοιότυπα με εκείνα του Ford Explorer. Συγκεκριμένα, αναμένεται να διατεθεί σε τρεις εκδόσεις που θα διαφοροποιούνται ως προς την ιπποδύναμη.

Η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 170 και 340 ίππων, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες είτε 52,0 είτε 77,0 kWh. Που σημαίνει ότι η μέγιστη αυτονομία θα είναι στα περίπου 600 χιλιόμετρα βάσει κύκλου WLTP, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να υποστηρίζει ταχυφόρτιση με ισχύ έως 170 kW.

Πανομοιότυπες οι μπαταρίες και οι ηλεκτροκινητήρες ανάμεσα σε Explorer και Capri
Advertisement

Σημείωση, πως η παρουσίαση του ηλεκτρικού Capri αναμένονταν περίπου 6 μήνες μετά από εκείνη του Explorer (το είδαμε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2023).

Ωστόσο, η καθυστέρηση της παραγωγής του τελευταίου λόγω της ανάγκης συμμόρφωσης με τη νέα νομοθεσία που αφορά στις μπαταρίες, δεν επέτρεψε στη Ford να κινηθεί με αυτούς τους ρυθμούς.