Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Audi Q3

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Audi Q3

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το καινούργιο Audi Q3

ΝΕΑ

Η εξέλιξη της νέας γενιάς του Audi Q3 έχει μπει στο τελευταίο στάδιό της.

Advertisement
Advertisement

Προ των πυλών βρίσκεται η 3η γενιά του Audi Q3 και με την επίσημη παρουσίαση να πλησιάζει, οι πληροφορίες σχετικά με τις νέες του σχεδιαστικές λεπτομέρειες δημοσιοποιούνται.

Πρόσφατα, άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας εντοπίστηκαν στους δρόμους της χώρας να δοκιμάζουν το νέο Q3, με το καμουφλάζ στο αμάξωμα να είναι ελάχιστο.

Που σημαίνει ότι η Audi δεν έχει πρόβλημα να εμφανιστεί δημοσίως με το τελικό μοντέλο παραγωγής. Από όσα έχει δει το «φως» της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνεται πως στο μικρομεσαίο SUV υιοθετείται η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Συνεπώς, η μάσκα είναι εντελώς καινούρια, πιο στρογγυλεμένη και χωρίς λεπτομέρειες χρωμίου, ενώ συνολικά το εμπρός μέρος έχει γίνει πιο καμπυλωτό. Εμφανείς είναι και οι σχεδιαστικές αλλαγές στα νέα, σαφώς πιο λεπτά μπροστά φωτιστικά σώματα τα οποία θυμίζουν έντονα εκείνα του μεγαλύτερου Q6 e-tron.

Στο πίσω μέρος, το αμάξωμα είναι επίσης πολύ διαφορετικό. Συγκριτικά με το παρόν μοντέλο διαφοροποιείται έντονα χάρη στον σαφώς μεγαλύτερο και πιο αιχμηρό προφυλακτήρα, ενώ το ανώτερο μέρος όπου βρίσκεται το πορτμπαγκάζ έχει γίνει πιο κάθετο.

kolesa.ru rendering

Το ίδιο ισχύει και για την οροφή, όπου στο χείλος της η αεροτομή εξέχει έντονα και συνδυάζεται όμορφα με τις υπόλοιπες ξεχωριστές, σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως τα πιο κομψά φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Πέραν της αρχικής έκδοσης, στην 3η γενιά του Q3 θα συνεχίσουμε να βλέπουμε έκδοση Sportback, όπου η οροφή δίνει ένα στιλ coupe SUV, θυσιάζοντας ελαφρώς τον χώρο των πίσω επιβατών.

Αναφορικά με το εσωτερικό, τίποτα δεν έχει ως τώρα γνωστοποιηθεί. Ωστόσο, η λογική λέει πως θα ακολουθηθεί η ίδια λογική με τα A5 και Q6 e-tron.

Advertisement

Συνεπώς, το καινούργιο Q3 αναμένεται να διαθέτει οθόνη 11,9 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία 14,5 ιντσών για το infotainment. Λογικά, θα υπάρχει και προαιρετική επιλογή για οθόνη 10,9 ιντσών για τον συνεπιβάτη.

Το εσωτερικό του Audi Q6 e-tron

Ως προς τα συστήματα πρόωσης, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Και εδώ πάντως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το νέο μικρομεσαίο SUV της Audi θα υιοθετήσει εκείνα όλων των μοντέλων του VW Group που στη βάση τους υπάρχει η πλατφόρμα MQB.

Άρα, αναμένεται να δούμε δύο κινητήρες βενζίνης των 1,5 και των 2,0 λίτρων, έναν δίλιτρο diesel και δύο επιλογές με plug-in υβριδικό σύστημα. Στο τελευταίο, η ηλεκτρική αυτονομία πρόκειται να ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα, με την απόδοση πάνω από τους 270 ίππους.

Advertisement

Φυσικά, δε θα λείψει το υψηλών επιδόσεων SQ3, ενώ περιμένουμε να μάθουμε εάν θα υπάρξει η κορυφαία όλων έκδοση RS Q3.

Η επίσημη παρουσίαση της 3ης γενιάς του Q3 έχει προγραμματιστεί εντός των επόμενων μηνών, με τα λανσαρίσματα στις αγορές να ξεκινούν το 2026. Εννοείται, πως ακόμα δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς την τιμή.