Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Lancia HF επέστρεψαν!

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Lancia HF επέστρεψαν!

ΝΕΑ

Oι Lancia HF επέστρεψαν!

ΝΕΑ

Η αρχή γίνεται με το Ypsilon και τη σπορ έκδοσή του με τους 240 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το διάσημο λογότυπο HF επιστρέφει στο προσκήνιο μιας και η Lancia, που και η ίδια επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια, ανακοίνωσε επίσημα πως κάθε μοντέλο της θα έχει μια αντίστοιχη έκδοση. Με πιο σπορ χαρακτήρα και μεγαλύτερη ισχύ.

Πρώτο στη σειρά το Ypsilon HF, που ξεχωρίζει από την πιο επιθετική του εμφάνιση, χάρη στα πιο τονισμένα φτερά του και τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, αλλά και τους μεγάλους τροχούς. Η Lancia μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει το πίσω μέρος αλλά το σίγουρο είναι πως και εκεί θα υπάρχουν επεμβάσεις. Υπό τη μορφή αεροτομής και διαχύτη.

Όσο για το γνωστό λογότυπο με το ελεφαντάκι θα υπάρχει σίγουρα μπροστά και εκτός απροόπτου και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Επίσης το Ypsilon HF θα έχει πιο σπορ ρυθμίσεις για την ανάρτησή του, ενώ η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα του, που θα είναι τοποθετημένος μπροστά, θα φτάνει τους 240 ίππους. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δεύτερα.

Ταυτόχρονα η Lancia αποκάλυψε και το Ypsilon Rally 4 HF, με το οποίο επιστρέφει στα ράλλυ και πιο συγκεκριμένα την κατηγορία R4. Αυτό που βλέπει κανείς με την πρώτη ματιά είναι η σύγχρονη εκδοχή των χρωμάτων της Martini που παραπέμπει στις θρυλικές O37 και Delta Integrale.

Από κει και πέρα και κάτω από το καπό υπάρχει μια πιο δυνατή έκδοση του τρικύλινδρου turbo των 1.200 κυβικών που αποδίδει 212 ίππους και συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και ένα μπλοκέ διαφορικό.

Advertisement

Όσο για την ανάρτηση θα είναι ειδικά εξελιγμένη για ράλλυ.