Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Τραμπ υπόσχεται κίνητρα στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Τραμπ υπόσχεται κίνητρα στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

ΝΕΑ

Ο Τραμπ υπόσχεται κίνητρα στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

ΝΕΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ανοιχτός στην κατασκευή κινεζικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι σκοπεύει όταν έρθει στην εξουσία να καταργήσει την έκπτωση φόρου 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκάλεσε λίγο θόρυβο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ωστόσο αυτή η στάση του Αμερικανού μεγιστάνα δεν είναι οριστική και ίσως να αλλάξει μετά τη δήλωση στήριξης του Ίλον Μασκ στην υποψηφιότητά του.

Σε συνέχεια της δήλωσης για την κατάργηση της έκπτωσης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στα κινεζικά αυτοκίνητα και τους κατασκευαστές. Εδώ, ο Τραμπ φαίνεται να είναι πιο σκληρός στην εισαγωγή κινεζικών αυτοκινήτων που κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ και ιδιαίτερα στα εργοστάσια του Μεξικού, δηλώνοντας ότι θα βάλει ισχυρούς δασμούς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε όμως ότι είναι ανοιχτός στο να πωλούνται κινεζικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, αλλά μόνο αν αυτά κατασκευάζονται τοπικά, σε εργοστάσια στις ΗΠΑ και Αμερικανούς εργάτες.

Επιπλέον, ο Τραμπ θέλει να ενισχύσει και τις αμερικανικές βιομηχανίες με κίνητρα για περισσότερες εξαγωγές στα Ford, GM και Stellantis. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμερικανός μεγιστάνας τόνισε: «Θα φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκίνητα. Θέλω να φτιάξω τα δικά μας αυτοκίνητα».

Όσο για τον Ίλον Μασκ και το ενδεχόμενο να τον συμπεριλάβει στην επόμενη κυβέρνηση, ο Τραμπ σχολίασε: «Είναι έξυπνος άνθρωπος. Σίγουρα θα το έκανα. Είναι ένας λαμπρός άνθρωπος».