Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο θάνατος παραμόνευε στο BBC

Ελλάδα 23:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο θάνατος παραμόνευε στο BBC

ΝΕΑ

Ο θάνατος παραμόνευε στο BBC

ΝΕΑ

Παρά τις προειδοποιήσεις, το γνωστό αυτοκινητικό σόου Top Gear είχε πολύ συχνά επικίνδυνα τρακαρίσματα.

Advertisement
Advertisement

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρώην παρουσιαστής του Top Gear, Freddie Flintoff, ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην πίστα Dunsfold, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρές σωματικές και ψυχικές προκλήσεις που συνεχίζονται και σήμερα παρά την ανάρρωσή του.

Το περιστατικό οδήγησε τελικά στο τέλος της δημοφιλούς εκπομπής αυτοκινήτου.

Πρόσφατα, ο συμπαρουσιαστής Chris Harris μίλησε για το ατύχημα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του The Joe Rogan Experience, αποκαλύπτοντας ότι είχε προειδοποιήσει το BBC μήνες πριν για τους αυξανόμενους κινδύνους στο πλατό.

Advertisement
Advertisement

Ο Harris εξέφρασε βαθιά απογοήτευση, αφηγούμενος πώς προσέγγισε το τηλεοπτικό δίκτυο με τις ανησυχίες του, προβλέποντας ότι κάποιος μπορεί να πεθάνει αν δεν γίνουν αλλαγές.

Οι προειδοποιήσεις του δεν εισακούστηκαν και ο ίδιος δυσκολεύεται να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι η τραγωδία που προέβλεψε έγινε πραγματικότητα.

Ο Harris μοιράστηκε ότι η έλλειψη επικοινωνίας την ημέρα του δυστυχήματος ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική.

Advertisement

Ο Flintoff οδηγούσε ένα Morgan 3 Wheeler, ένα αυτοκίνητο με το οποίο ο Harris είχε εμπειρία, ωστόσο το συνεργείο άρχισε τα γυρίσματα χωρίς να τον συμβουλευτεί.

Αυτή η απόκλιση από τη συνήθη πρακτική τους να συζητούν τον χειρισμό του αυτοκινήτου άφησε στον Harris ένα αίσθημα ενοχής.

Advertisement

Αναλογιζόμενος το περιστατικό, σημείωσε την ειρωνεία και την αγωνία του να έχει προβλέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μόνο και μόνο για να το δει από πρώτο χέρι.

Το τρακάρισμα του Flintoff δεν ήταν το πρώτο περιστατικό στην εκπομπή τα τελευταία χρόνια.

Ο Paddy McGuinness έχασε τον έλεγχο μιας Lamborghini Diablo το 2020 ενώ βρισκόταν σε δημόσιους δρόμους, γλιστρώντας σε ένα χωράφι.

Advertisement

Το 2019 ο Flintoff τράκαρε ένα Subaru Brat κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Mansfield.

Και στη συνέντευξη, ο Harris μιλάει για τη σύγκρουση με ξύλινα καρτ στην Ταϊλάνδη που τον άφησε με σπασμένο χέρι.

Αυτή ήταν μία από τις στιγμές που ένιωσε ότι τα επικίνδυνα τεστ παρατράβηξαν στην εκπομπή, αλλά είπε ότι το BBC δεν συμμερίστηκε τις ανησυχίες του.

Το μέλλον του Top Gear παραμένει αβέβαιο, αλλά ο Harris είναι βέβαιος ότι αν η εκπομπή επιστρέψει, θα είναι με μια πολύ διαφορετική μορφή.