Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O Super Mario και η σπάνια συλλογή αυτοκινήτων…

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Super Mario και η σπάνια συλλογή αυτοκινήτων…

ΝΕΑ

O Super Mario και η σπάνια συλλογή αυτοκινήτων…

ΝΕΑ

Δεκάδες αυτοκίνητα διαθέτει στη συλλογή του ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος. Από υπερσπάνια αγωνιστικά μέχρι καθημερινά μοντέλα, αλλά και super cars…

Advertisement
Advertisement

Ο Μάριος Ηλιόπουλος από χθες είναι και επίσημα ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ. Ο Super Mario, όπως τον αποκαλούν στο χώρο του αυτοκινήτου, διαπρέπει περισσότερα από 25 χρόνια στους αγώνες αυτοκινήτου και ο στόχος του κάθε φορά είναι η κορυφή. Έχει κερδίσει εκατοντάδες αγώνες, έχει κατακτήσει δεκάδες πρωταθλήματα και αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η όρεξη για ανταγωνισμό και κόντρα με οποιονδήποτε έχει απέναντι του.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και συγκεκριμένα στην κατηγορία Formula Saloon, σε αυτήν που τρέχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα. Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει στα χέρια του ένα Ford Fiesta Rallycross με τρομακτική ισχύ που ξεπερνά τα 650 άλογα.

Το συγκεκριμένο δεν είναι ένα απλό αγωνιστικό Fiesta, αλλά μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα που τρέχουν στην Ευρώπη. Μάλιστα η εξέλιξή του ολοκληρώθηκε με τη στήριξη της αγωνιστικής ομάδας M-Sport της Ford, αλλά και κορυφαίων ευρωπαϊκών οίκων που ασχολούνται με αγώνες.

Το συγκεκριμένο Ford Fiesta είναι ένα σπάνιο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει φτιαχτεί σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα M-Sport της Ford. Με αυτό ο Super Mario τρέχει στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου…

Μονοθέσια F1, WRC cars και ότι μπορείς να φανταστείς…

Advertisement
Advertisement

Η αγάπη και το πάθος που έχει ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν αφορά μόνο σε αυτό το Ford Fiesta καθώς είναι συλλέκτης με σπάνια αγωνιστικά κυρίως οχήματα. Μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του μία Formula 1 της Minardi με την οποία έτρεχε ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν.

Μάλιστα τη συγκεκριμένη μπορεί ο καθένας να την δει από κοντά καθώς βρίσκεται σε κοινή θέα στο ταχύπλοο World Champion Jet το οποίο ταξιδεύει στο Αιγαίο. Ένα ακόμα αγωνιστικό Ford Fiesta Formula Saloon πρώτης γενιάς με το οποίο έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους βρίσκεται σε άλλο πλοίο της Seajets και συγκεκριμένα στο Power Jet. Επίσης σε κοινή θέα και μέσα Seajets Super Star 2 έχει τοποθετήσει μία Alfa Romeo Veloce …

Tο μονοθέσιο της Formula 1 που κοσμεί το World Champion Jet είναι αυτό με το οποίο έτρεχε με τη Minardi o Γιος Φερστάπεν, πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητη Μαξ

Αγωνιστικά παγκόσμιων πρωταθλητών

Από εκεί και πέρα στην κατοχή του έχει ένα σπάνιο και μοναδικό στην Ελλάδα αγωνιστικό Audi R8 LMS. Με το συγκεκριμένο έχει τρέξει μία φορά στην ανάβαση Ριτσώνας ενώ η ιστορία του αυτοκινήτου περιλαμβάνει και νίκη στις 24 ώρες Le Man. Σπάνιο είναι και το Peugeot 307 WRC (καρότσα Νο2) του πρώην δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Μάρκους Γκρόνχολμ.

Advertisement

Στη συλλογή του έχει επίσης και ένα Citroen C4 WRC του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ με το οποίο ο Γάλλος πρωταθλητής έχει κερδίσει και το Ράλι Ακρόπολις.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει στο παλμαρέ του δεκάδες πρωταθλήματα σε αγώνες αυτοκινήτου

Αγάπη με τη Ford και… Lamborghini, Ferrari, Porsche

Από εκεί και πέρα στο γκαράζ του Μάριου Ηλιόπουλο υπάρχουν αρκετά… αγωνιστικά Ford, καθώς με τη συγκεκριμένη μάρκα έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Επίσης ξεχωρίζει μία αγωνιστική Lamborghini Huracan, δύο VW Golf (1ης και 2ης γενιάς) κ.ά.

Advertisement

Για τις καθημερινές του μετακινήσεις χρησιμοποιεί Porsche Cayenne, ενώ πολλές φορές κυκλοφορεί και με BMW M5. Ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη συλλογή του και ονειρικά αυτοκίνητα, όπως Ferrari, Lamborghini, Porsche κ.ά.

Δέιτε το σπάνιο Audi R8 LMS που΅εχει στη συλλογή του ο Μάριος Ηλιόπουλος

Advertisement