Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Σεπτέμβριος φέρνει το νέο Volvo XC90

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Σεπτέμβριος φέρνει το νέο Volvo XC90

ΝΕΑ

Ο Σεπτέμβριος φέρνει το νέο Volvo XC90

ΝΕΑ

Η Volvo ετοιμάζει αναβαθμίσεις στο νέο της XC90 με υβριδική «καρδιά» και προηγμένη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo είναι από τις εταιρείες που επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν πολύ στην ηλεκτροκίνηση. Η επιβράδυνση ωστόσο της πορείας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις αγορές έχει αναγκάσει την εταιρεία να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει τη χρήση θερμικών κινητήρων.

Η Volvo θέλοντας να κρατήσει το παράθυρο της βενζινοκίνησης ανοιχτό θα λανσάρει τη νέα γενιά του XC90 που θα αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση με υβριδική υποβοήθηση στην αμιγώς ηλεκτρική του EX90 που από πλευράς μεγέθους ανήκει στην ίδια, μεγάλη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, στις 4 Σεπτεμβρίου η Volvo θα παρουσιάσει το ανανεωμένο XC90 που θα διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο εξωτερικό. Το οποίο θα ακολουθεί το πιο γωνιώδες στυλ του ηλεκτρικού ΕΧ90, κάτι που συμπεραίνεται και από τα σκίτσα για την κατοχύρωση που είχε υποβάλλει η Volvo.

Advertisement
Advertisement

Ριζικά ανανεωμένο θα είναι και το εσωτερικό, ενώ και εδώ θα χρησιμοποιηθούν στυλιστικά από το ηλεκτρικό EX90. Όπως για παράδειγμα τη μεγάλη κεντρική οθόνη των 14,5 ιντσών.

Σε ότι αφορά τα συστήματα κίνησης είναι πολύ πιθανό να υιοθετηθούν αυτά του Lynk&Co 09, με το οποίο υπάρχουν πολλά κοινά.

Έτσι είναι πιθανή μια plug-in υβριδική έκδοση με το δίλιτρο turbo βενζίνης της μάρκας που για την περίσταση θα συνδυάζεται με τρια ηλεκτρικά μοτέρ και με μια μπαταρία 40,1 kWh. Η καθαρά ηλεκτρική αυτονομία θα φτάνει τα 160 χιλιόμετρα και η συνολική τα 1.100, την ίδια στιγμή που η συνδυαστική απόδοση είναι 555 ίπποι και τα 845 Nm.

Advertisement

Η γκάμα θα περιλαμβάνει και μια ήπια υβριδική έκδοση επίσης 2.000 κυβικών με 255 ίππους, 350 Nm και τετρακίνηση.

Επίσης πιο εξελιγμένα θα είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που ίσως εμπλουτιστούν και με ένα ραντάρ Lidar.

Advertisement

Το επίσημο teaser μας δείχνει το καπό του νέου XC90, το οποίο φαίνεται πιο σμιλεμένο από το αντίστοιχο του EX90. Οι προβολείς εξακολουθούν να διαθέτουν τα γραφικά της Volvo με την χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή Thor’s hammer LED.

Στην ανακοίνωσή της η Volvo επισημαίνει επίσης ότι ίσως έχει μία ή δύο εκπλήξεις να παρουσιάσει στις 4 Σεπτεμβρίου που θα «υπογραμμίσουν την μεγάλη στιγμή στην παρουσίαση του XC90».