Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο S5 της Xpeng… φορτίζει πιο γρήγορα από τη σκιά του!

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο S5 της Xpeng… φορτίζει πιο γρήγορα από τη σκιά του!

ΝΕΑ

Ο S5 της Xpeng… φορτίζει πιο γρήγορα από τη σκιά του!

ΝΕΑ

Ο Κινέζος κατασκευαστής βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, σε ό,τι αφορά στη γρήγορη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

H τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης υπάρχει ήδη και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, το επίκεντρο των εξελίξεων είναι η Κίνα, απόλυτος κυρίαρχος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά οχήματα. Η τελευταία γενιά ταχυφορτιστών Xpeng, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δύναμη του ασιατικού γίγαντα.

Η Xpeng, ένας από τους κύριους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα και με παρουσία στην Ευρώπη, μόλις παρουσίασε τη νέα γενιά ταχυφορτιστών της, τους λεγόμενους S5, που θα εμφανιστούν -αρχικά- στους κινεζικούς αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2024.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης που προσφέρουν αυτοί είναι 800 kW, όταν οι διάσημοι ταχυφορτιστές Tesla V4, «περιορίζονται» στα 350 kW, κάτι που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Advertisement
Advertisement

Ο S5 από την Xpeng, που πρόσφατα επέκτεινε τη στρατηγική συνεργασία με τον όμιλο Volkswagen, μπορεί να φορτίσει περισσότερο από 1 χιλιόμετρο αυτονομίας σε μόλις 1 δευτερόλεπτο, κάτι που σημαίνει ότι θα ανακτήσει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα αυτονομίας, σε περίπου 5 λεπτά φόρτισης.

Αυτοί οι νέοι υγρόψυκτοι S5 έχουν μέγιστο ρεύμα εξόδου 800 A και μέγιστη τάση 1.000 V. Σε γενικές γραμμές, πολύ βελτιωμένα στοιχεία σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, τους S4, που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια και η οποία είχε μέγιστη ισχύ 480 kW, για να εξασφαλίσει 210 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 5 λεπτά.