Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Όμιλος Stellantis παραμένει όπως είναι

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Όμιλος Stellantis παραμένει όπως είναι

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Stellantis παραμένει όπως είναι

ΝΕΑ

Η πρόσφατη αναφορά του Κάρλος Ταβάρες, του CEO της Stellantis, στο ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για όσες εταιρείες του Ομίλου δεν είναι επικερδείς, δημιούργησε φήμες.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, ο Όμιλος Stellantis απαρτίζεται από 17 εταιρείες συνολικά, εκ των οποίων οι 15 είναι αυτοκινητοβιομηχανίες (επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων).

Πριν από λίγο καιρό, όταν ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους οι συνθήκες δεν ήταν ευοίωνες καθώς αυτά δεν ήταν θετικά για όλες τις εταιρείες.

Ο Κάρλος Ταβάρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο είχε πει: «Δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς. Εάν δεν έχουν κέρδος, θα τις κλείσουμε. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να υπάρχουν εταιρείες οι οποίες δεν είναι επικερδείς».

Advertisement
Advertisement

Αυτό δημιούργησε αναταραχές και αποτέλεσε αφορμή για φήμες για το μέλλον κάποιων από τις εταιρείες. Έτσι, ο Όμιλος αναγκάστηκε να κάνει μια νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως η Stellantis δεν προχωράει στον διαχωρισμό καμίας από τις μάρκες της και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της από το 2021 για διατήρηση για μια δεκαετία όλων ισχυρών και εμβληματικών εταιρειών.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι Abarth, Alfa Romeo, DS Automobiles, Lancia και Maserati θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Για τις αμερικανικές, επίφοβες για να πουληθούν ή να κλείσουν εμφανίζονται οι Chrysler και Dodge.