Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο νέος Κινέζος ανταγωνιστής του Tesla Model Y

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο νέος Κινέζος ανταγωνιστής του Tesla Model Y

ΝΕΑ

Ο νέος Κινέζος ανταγωνιστής του Tesla Model Y

ΝΕΑ

Η συνεργασία μεταξύ Changan, CATL και Huawei φέρνει ένα πολύ ενδιαφέρον ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα διατεθεί και σε range-extender έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Η κοινοπραξία μεταξύ Changan και CATL φέρεται να αποδίδει καρπούς. Το τελευταίο τους προϊόν ονομάζεται Avatr 07, μόλις παρουσιάστηκε και αξιοποιεί πολλές τεχνολογίες της Huawei, ενώ λέγεται πως τιμή του θα είναι άκρως ανταγωνιστική.

Ξεκινώντας από το σχεδιασμό, το Avatr 07 μοιάζει πολύ στο έτερο crossover της μάρκας, Avatr 11. Στη μάσκα ξεχωρίζει η σχεδίαση των προβολέων ημέρας LED που εκτείνονται κάθετα.

Στο πλάι, ξεχωρίζουν τα νεύρα χαμηλά και οι χειρολαβές των θυρών που εξέχουν από το αμάξωμα μόλις ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο. Το πίσω μέρος έχει παρόμοια σχεδίαση με τη μάσκα, προσδίδοντας έτσι ομοιομορφία στο σύνολο. Και εκεί, τα LED φωτιστικά σώματα έχουν πολύ λεπτή σχεδίαση.

Advertisement
Advertisement

Κατά επιλογή του πελάτη, το Avatr 07 πρόκειται να διατεθεί είτε με συμβατικούς πλαϊνούς καθρέφτες, είτε με ψηφιακούς. Ταυτόχρονα, το αμάξωμα θα στέκεται σε τροχούς είτε 20 είτε 21 ιντσών, αναλόγως τις προτιμήσεις.

Παρότι το 07 προορίζεται για ανταγωνιστής του Tesla Model Y, οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από το αμερικανικό crossover.

Με μήκος 4,82 μέτρα, πλάτος 1,98 μέτρα, ύψος 1,62 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.940 χιλιοστά, είναι κατά 75 χιλιοστά μακρύτερο, κατά 59 χιλιοστά πλατύτερο και 4 χιλιοστά χαμηλότερο από το Model Y.

Advertisement

Το νέο crossover της Avatr θα πωλείται και ως BEV και και range-extender EV. Η αρχική έκδοση αφορά στο αμιγώς ηλεκτρικό με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, μπαταρία LFP της CATL και απόδοση 342 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αναμένεται και το λανσάρισμα και τετρακίνητης έκδοσης με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική ισχύ στους 600 ίππους.

Advertisement

Από την άλλη, η έκδοση EREV του Avatr 07 έρχεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 314 ίππων στον πίσω άξονα και έναν 1.500άρη κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το μοναδικό μέχρι στιγμής τετρακίνητο της γκάμας θα αποδίδει συνδυαστικά 490 ίππους, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική του αυτονομία θα αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα.

Βάσει όσων δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, το επίσημο λανσάρισμά του στην κινεζική αγορά αναμένεται στα τέλη του Ιουνίου. Ο κινεζικός Τύπος αναφέρει ότι η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 26.600 και 44.500 ευρώ, βάσει της παρούσας ισοτιμίας.