Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας Pm-18 μπαίνει απευθείας στους τροχούς

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας Pm-18 μπαίνει απευθείας στους τροχούς

ΝΕΑ

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας Pm-18 μπαίνει απευθείας στους τροχούς

ΝΕΑ

Η Protean Electric παρουσίασε τον καινούργιο ηλεκτροκινητήρα Pm-18 οποίος είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας ProteanDrive πέμπτης γενιάς της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεση τεχνολογίας Cenex Expo 2024 οι άνθρωποι της Protean Electric, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες εξέλιξης και παραγωγής ενσωματωμένων στους τροχούς ηλεκτροκινητήρων (IWM), παρουσίασε το νέο δημιούργημά της.

Πρόκειται για τον ProteanMotor Pm-18 ο οποίος μπορεί να έχει μέγιστη ισχύ έως 150 ίππους και ροπή έως 1.500 Nm, σύμφωνα με την εταιρεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα αρχιτεκτονικής 800 Volt και βασίζεται στην τεχνολογία ProteanDrive πέμπτης γενιάς της.

Επίσης, παρουσίασε τον μετατροπέα SiC Twinverter 500 kW, που είναι ένας μετατροπέας διαμορφωμένος ως δύο μετατροπείς των 250 kW με ικανότητα 650 Αμπέρ και απόδοση 98,5% που είναι πολύ υψηλή.

Advertisement
Advertisement

Ο Στίβεν Λάμπερτ, Διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Οι ενσωματωμένοι στους τροχούς ηλεκτροκινητήρες μεταμορφώνουν το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, επιδόσεις και ευελιξία σχεδίασης.

»Σήμερα δείχνουμε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της καινοτομίας. Η εμπειρία μας στους IWM και η προσαρμοστικότητα της αρθρωτής πλατφόρμας Gen5 μάς επιτρέπουν να δημιουργήσουμε έναν συμπαγή ηλεκτροκινητήρα, τον Pm-18 800V, μαζί με τον κορυφαίο στην αγορά 800V SiC Twinverter.

»Παρέχοντας αυτά τα προϊόντα τα οποία είναι έτοιμα για παραγωγή σε ευρεία κλίμακα και εστιάζοντας σε αυστηρές δοκιμές και αξιολογήσεις, ανοίγουμε τον δρόμο για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων».