Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο νέος αρχισχεδιαστής της Ford, είναι ένας… βετεράνος της μάρκας!

Ελλάδα 13:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο νέος αρχισχεδιαστής της Ford, είναι ένας… βετεράνος της μάρκας!

ΝΕΑ

Ο νέος αρχισχεδιαστής της Ford, είναι ένας… βετεράνος της μάρκας!

ΝΕΑ

Η Ford Design απέκτησε νέο ισχυρό άνδρα, που μεταξύ άλλων, έχει βάλει την υπογραφή στο supercar GT.

Advertisement
Advertisement

Ο Todd Willing διορίστηκε ο νέος επικεφαλής της Ford Design, μετά από 21 χρόνια καριέρας στη μάρκα. Ο Willing θα είναι υπεύθυνος για τη σχεδίαση όλων των μοντέλων Ford και Lincoln παγκοσμίως, αντικαθιστώντας τον Anthony Lo μετά την πρόσφατη αποχώρησή του από τη θέση.

Ο Todd Willing είναι βετεράνος της Ford, καθώς συνεργάζεται επίσημα με την αυτοκινητοβιομηχανία από το 2003. Η πρώτη του συμμετοχή έγινε όταν ήταν ακόμα στο γυμνάσιο, ως μέρος ενός προγράμματος εργασιακής εμπειρίας από το Australian Design Studio της Ford στη Μελβούρνη. Μετά από αυτό, σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στο Πανεπιστήμιο Monash στην Αυστραλία, επιτρέποντάς του να κυνηγήσει το πάθος του.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στη Ford, ηγήθηκε ομάδων σχεδιασμού στην Ιαπωνία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, υπογράφοντας σημαντικά μοντέλα για τη μάρκα. Ο 50χρονος σχεδιαστής ήταν υπεύθυνος για την εμφάνιση του Mondeo 2007, του 2009 Fiesta, του 2010 Focus και του 2017 Ford GT supercar.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο θεωρείται ευρέως ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, χάρη στην εντυπωσιακή του σιλουέτα και την εκλεπτυσμένη αεροδυναμική του.

Αργότερα, ο Willing ανέλαβε την ευθύνη για τα pick-up και τα SUV της Ford, δίνοντας τον τόνο για τις σειρές μοντέλων F-150, Super Duty, Ranger, Bronco , Maverick, Explorer και Expedition. Πριν από την τελευταία του αναβάθμιση, ο Willing ήταν ο παγκόσμιος διευθυντής σχεδιασμού του Ford Model e, του αποκλειστικού τμήματος για τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.